Vihersimpukkaa Nahm Jim -kastikkeella

Nahm Jim on hapanimelä kastike, joka sopii simpukoiden kanssa täydellisesti. Näin Tomi Björck valmistaa sen Farangissa.
  • 20 min
  • 4 annosta

Ainekset

Simpukat:
1 kg
viher- tai sinisimpukoita raakana
voit käyttää myös kypsiä pakastevihersimpukoita, silloin vain sulata ne
3 rkl
öljyä
½ dl
valkoviiniä
3 rkl
riisiviinietikkaa
Nahm jim -kastike:
2
valkosipulinkynttä
2
korianterinjuurta
korianterinjuurta saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä
kaupoista. Korianteri on paketissa juurineen, joten käytä tähän vain juuret.
Pese ne ja käytä tarvittava määrä. Loput voit pakastaa.
1
pieni punainen scud-chili (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
3
pitkää punaista chiliä
3 rkl
palmusokeria
2 dl
limetinmehua tuoreista limeteistä puristettuna
1 rkl
merisuolaa
3 rkl
kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Simpukat:
    Freesaa simpukat kuumassa öljyssä laakeassa kattilassa, lisää viini ja etikka, sekoita nopeasti ja peitä kannella kahdeksi minuutiksi. Jäähdytä.

    Irrota simpukka kuorestaan ja käytä pohjaa niin sanotusti lautasena. Jätä simpukka irtonaisena kuoren pohjalle ja kaada Nahm Jim -kastiketta päälle.

  2. Kastike:
    Murskaa valkosipuli, korianterinjuuri, merisuola ja chilit tahnaksi morttelissa. Lisää palmusokeri. Jauha rosoiseksi, lisää nesteet ja sekoita hyvin. Tarjoile simpukoiden kanssa.


    Reseptit: Tomi Björck / Farang Stockholm

Kommentit

    Näytä lisää