Härkäsatay - Reseptit - Ilta-Sanomat

Härkäsatay

Tomi Björckin pehmeän sataykastikkeen pääraaka-aine ovat maapähkinät ja kookoskerma.

12.3.2013 12:08
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • <b> Härkä:</b>

  • n. 400 g

    marmorihärän ulkofileetä tai sisäfileetä

  • öljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • <b>Sataykastike:</b>

  • 8 rkl

    maapähkinöitä

  • 4 dl

    kookoskermaa

  • 4 rkl

    tamarinditahnaa

  • pari tippaa srirachaa eli tulista chilikastiketta

  • 1

    sitruunaruoho

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    soijaa

  • <b>Lisukkeeksi:</b>

  • 8 rkl

    kookoskermaa

  • kourallinen korianterinlehtiä

  • punaista chiliä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa härkä viipaleiksi ja työnnä siivut grillitikkuihin. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Anna marinoitua hetki.

  2. Valmista sillä aikaa sataykastike. Laita pähkinät monitoimikoneeseen tai mortteliin. Lisää kookoskerma ja tamarind. Lisää lopuksi muut ainekset. Jauha kastike tasaiseksi.

  3. Grillaa härkä nopeasti uunissa tai pannulla ja annostele sataykastike päälle. Koristele korianterilla, viipaloidulla chilillä ja halutessasi kookoskermalla. Reseptit: Tomi Björck / Farang Stockholm

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit