Härkäsatay

Tomi Björckin pehmeän sataykastikkeen pääraaka-aine ovat maapähkinät ja kookoskerma.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Härkä:
n. 400 g
marmorihärän ulkofileetä tai sisäfileetä
öljyä
suolaa
pippuria
Sataykastike:
8 rkl
maapähkinöitä
4 dl
kookoskermaa
4 rkl
tamarinditahnaa
pari tippaa srirachaa eli tulista chilikastiketta
1
sitruunaruoho
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijaa
Lisukkeeksi:
8 rkl
kookoskermaa
kourallinen korianterinlehtiä
punaista chiliä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa härkä viipaleiksi ja työnnä siivut grillitikkuihin. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Anna marinoitua hetki.

  2. Valmista sillä aikaa sataykastike.
    Laita pähkinät monitoimikoneeseen tai mortteliin. Lisää
    kookoskerma ja tamarind. Lisää lopuksi muut ainekset. Jauha kastike tasaiseksi.

  3. Grillaa härkä nopeasti uunissa tai pannulla ja annostele sataykastike päälle. Koristele korianterilla, viipaloidulla chilillä ja halutessasi kookoskermalla.

    Reseptit: Tomi Björck / Farang Stockholm

Kommentit

    Näytä lisää