Som Tam -papaijasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Som Tam -papaijasalaatti

Chili tuo potkua Tomi Björckin thaimaalaiseen papaijasalaattiin.

12.3.2013 12:17
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • <b>Kastike:</b>

  • 2 ½ dl

    tamarinditahnaa

  • 100 g

    palmusokeria

  • 3 rkl

    kalakastiketta

  • 1 tl

    jauhettua chiliä

  • ½

    limetin mehua

  • <b>Salaatti:</b>

  • 1

    vihreä keittopapaija

  • (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • 3

    vihreää pitkää papua (snake bean)

  • 5

    punaista kirsikkatomaattia

  • ½ dl

    maapähkoinöitä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    punainen chili

  • 4 rkl

    valmistamaasi kastiketta

  • 2

    kevätsipulia

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • friteerattua salottisipulia

  • murskattua, paahdettua maapähkinää

Valmistusohjeet

  1. Kastike: Laita tamarinditahna, palmusokeri, chilijauhe ja kalakastike tehosekoittimeen, lisää limettimehu ja jauha tasaiseksi, kiiltäväksi tahnaksi. Säilytä kastike kylmässä salaatin valmistuksen ajan.

  2. Salaatti: Kuori vihreä keittopapaija. Leikkaa se ohuiksi lastuiksi perunankuorimaveitsellä ja suikaloi lastut ohuiksi suikaleiksi. Laita papaijasuikaleet jääveteen ja anna rapeutua 15 minuuttia. Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi ja chili isossa morttelissa. Pyörittele sekaan puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää joukkoon aiemmin valmistettua papaijakastiketta ja puolikkaan limetin mehu, sekoita. Lisää mortteliin papaijasuikaleet. Leikkaa pavut noin neljän sentin pituisiksi paloiksi ja lisää niistä puolet mortteliin. Lisää joukkoon paahdetut maapähkinät ja ohuiksi leikatut kevätsipulin varret. Koristele annos. Resepti: Tomi Björck / Farang Stockholm

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit