Banaani-mantelikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Banaani-mantelikakku

Tarjoile lämmin banaani-mantelikakku vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

15.3.2013 12:00
Määrä15 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia426 kcal / annos

Ainekset

  • 3

    kypsää banaania

  • 200 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    kookospalmusokeria tai raakaruokosokeria

  • 3

    huoneenlämpöistä kananmunaa

  • 4 dl

    spelttikakkujauhoja

  • 100 g

    mantelirouhetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 150 g

    pähkinöitä

  • 2 dl

    kinuskikastiketta

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1 ½ litran vetoinen kakkuvuoka. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.

  2. Sekoita spelttikakkujauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe keskenään. Kääntele kuivat aineet nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

  3. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia - 1 tunti. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.

  4. Paahda pähkinät paistinpannulla ja tarjoile kakun, kinuskikastikkeen sekä vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit