Reseptit

Banaani-mantelikakku

Tarjoile lämmin banaani-mantelikakku vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.
  • 1 t 30 min
  • 15 annosta
  • 426 kcal / annos

Ainekset

3
kypsää banaania
200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
kookospalmusokeria tai raakaruokosokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
4 dl
spelttikakkujauhoja
100 g
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
Lisäksi:
150 g
pähkinöitä
2 dl
kinuskikastiketta
vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1 ½ litran vetoinen kakkuvuoka.

    Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Vatkaa voi ja
    sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
    Yhdistä banaanisose seokseen.

  2. Sekoita spelttikakkujauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe
    keskenään. Kääntele kuivat aineet nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

  3. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia - 1
    tunti. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.

  4. Paahda pähkinät paistinpannulla ja tarjoile kakun, kinuskikastikkeen sekä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää