Papu-spelttikeitto

Spelttihelmet ovat loistava lisä papukeittoon.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 274 kcal / annos

Ainekset

3
porkkanaa kuutioina
200 g
selleriä kuutioina
200 g
palsternakkaa kuutioina
2 rkl
öljyä
2 tl
kuivattua yrttiseosta
2
peperonchinoa
suolaa
2 dl
spelttihelmisuurimoita
12 dl
kasvislientä
1
laakerinlehti
parmesaanijuuston kantapala (ei välttämätön, mutta se tuo makua keittoon)
3 dl
kypsiä papuja
säilyke tai itse liotettuja ja keitettyjä
1 dl
hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
raastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Kuullota kasvikset, yrttiseos ja murskattu peperonchino
    öljyssä kattilassa. Mausta suolalla.

  2. Kuullota spelttihelmisuurimoita hetki kuivalla pannulla,
    niin että niihin tulee paahtunut väri pintaan.

  3. Lisää kattilaan kasvisliemi, laakerinlehti, paahdetut
    helmisuurimot ja parmesaanijuuston kantapala. Kantapala
    antaa keitolle hieman juustoisen maun.

  4. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää
    joukkoon pavut ja persilja. Kuumenna ja tarjoile parmesaanijuuston ja maalaisleivän kanssa. Keitto on parasta uudelleen lämmitettynä seuraavana päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää