Speltti-olutsämpylät

Olut tuo makua ja kuohkeutta sämpylätaikinaan.
  • 3 t 30 min
  • 12
  • 246 kcal / annos

Ainekset

25 g
hiivaa
5 dl
kädenlämpöiseksi lämmitettyä olutta tai muuta nestettä
1 rkl
hunajaa
1 dl
auringonkukansiemeniä
2 tl
hienoa merisuolaa
n. 11-13 dl
spelttisämpyläjauhoja tai puolikarkeita spelttijauhoja

Valmistusohjeet

  1. Hienonna hiiva lämpöisen oluen joukkoon. Lisää
    hunaja.

    Lisää auringonkukansiemenet, suola ja spelttijauhoja pikkuhiljaa taikinaa vaivaten.

  2. Vaivaa taikina kimmoisaksi, se saa jäädä vähän löysäksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.

    Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla noin 2 tuntia.

  3. Muotoile taikinasta pitkulainen rulla ja leikkaa se paloihin.

    Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle
    pellille. Anna kohota puoli tuntia ennen paistoa.

  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä
    10-15 minuuttia. Pirskota uunin pohjalle vettä, niin
    sämpylöihin tulee rapea kuori.

Kommentit

    Näytä lisää