Reseptit
Speltti-olutsämpylät

Speltti-olutsämpylät
Olut tuo makua ja kuohkeutta sämpylätaikinaan.
- 3 t 30 min
- 12
- 246 kcal / annos
Ainekset
- 25 g
- hiivaa
- 5 dl
- kädenlämpöiseksi lämmitettyä olutta tai muuta nestettä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1 dl
- auringonkukansiemeniä
- 2 tl
- hienoa merisuolaa
- n. 11-13 dl
- spelttisämpyläjauhoja tai puolikarkeita spelttijauhoja
Valmistusohjeet
- Hienonna hiiva lämpöisen oluen joukkoon. Lisää
hunaja.
Lisää auringonkukansiemenet, suola ja spelttijauhoja pikkuhiljaa taikinaa vaivaten.
- Vaivaa taikina kimmoisaksi, se saa jäädä vähän löysäksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.
Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla noin 2 tuntia.
- Muotoile taikinasta pitkulainen rulla ja leikkaa se paloihin.
Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle
pellille. Anna kohota puoli tuntia ennen paistoa.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä
10-15 minuuttia. Pirskota uunin pohjalle vettä, niin
sämpylöihin tulee rapea kuori.
Kommentit
Näytä lisää