Hernekeitto

Hernekeitto on herkullinen ja edullinen arkiruoka.

18.3.2013 14:46
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 vrk
Energia250 kcal / annos

Ainekset

  • 1,2 l

    vettä, kasvis- tai lihalientä

  • 250 g

    kuivattuja herneitä

  • 200 g

    suikaloitua kinkkua tai potka savupossua tai -lammasta

  • 1

    sipuli

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    tuoretta meiramia hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Liota herneitä vedessä yön yli. Keitä liotusvedessä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia, kunnes herneet ovat aivan pehmeitä. Lisää nestettä tarvittaessa.

  2. Paloittele kinkku tai revi lihat potkista ja lisää ne keittoon. Lisää hienonnettu sipuli. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kuumenna keitto ennen tarjoilua. Tarkasta maku. Tarjoa keitto sinapin ja juustonäkkileivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit