Lipstikka-makkarapata ja lipstikkajogurttia

Lipstikka tuo tähän makkarapataan makua.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 410 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
3
porkkanaa
pala savoijinkaalia tai valkokaalia
400 g
perunoita
2 rkl
öljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
paprikajauhetta (savupaprikaa, jos kaupastasi löytyy. Sitä myydään pienissä peltipurkeissa.)
suolaa
mustapippuria
1 l
vettä
1/3 - 1/2
nippu tuoretta lipstikkaa varsineen
1
tuore chili
400 g
makkaraa
Lipstikkajogurtti:
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
sitruunan raastettua kuorta ja yhden sitruunan puristettu mehu
kourallinen lipstikanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja pilko porkkanat, kaali ja perunat.
    Kuullota vihanneksia öljyssä isossa kattilassa hetki.

  2. Lisää tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri. Jatka kuullotusta vielä hetken aikaa ja lisää vesi, hienonnettu lipstikka varsineen sekä hienonnettu tuore chili.

  3. Anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsyneet. Kuutioi makkara ja lisää se lopuksi joukkoon. Kuumenna.

    Lisää veden määrää, jos haluat padasta keittomaisempaa.

  4. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja
    tarjoile padan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää