Reseptit

Kotitekoiset kalapuikot ja yrttiremouladekastiketta

Kotitekoiset kalapuikot ovat tehty suomalaiseen haukeen. Voit käytää myös muuta kalaa, esim. turskaa.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 706 kcal / annos

Ainekset

Yrttiremoulade:
1
maustekurkku
1 rkl
kapriksia
pari oksaa tuoretta lehtipersiljaa
pari oksaa tuoretta rakuunaa
pari oksaa tuoretta meiramia
4 dl
majoneesia
1 tl
sinappia
2 tl
sitruunamehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa
Kalapuikot:
600 g
haukifileetä, josta ruodot poistettu
1 dl
vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
2
munaa
2 dl
korppujauhoja
öljyä tai voita paistamiseen
Tarjolle:
perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike ensin.
    Kuutioi maustekurkku ja hienonna kaprikset sekä yrtit.
    Sekoita kaikki yrttiremouladen ainekset yhteen ja nosta
    kylmään maustumaan.

  2. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita niihin
    suolaa sekä valkopippuria. Riko kananmunat toiselle
    lautaselle ja kaada kolmannelle korppujauhot.

  3. Leikkaa fileet sormen paksuisiksi. Kieritä ne ensin vehnäjauhoissa, kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoilla.

  4. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista fileitä
    molemmin puolin muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat
    kullanruskeita.

    Tarjoile kalapuikot ja yrttiremouladekastike perunamuusin
    kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää