Kotitekoiset kalapuikot ja yrttiremouladekastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kotitekoiset kalapuikot ja yrttiremouladekastiketta

Kotitekoiset kalapuikot ovat tehty suomalaiseen haukeen. Voit käytää myös muuta kalaa, esim. turskaa.

18.3.2013 15:32
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia706 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Yrttiremoulade:</b>

  • 1

    maustekurkku

  • 1 rkl

    kapriksia

  • pari oksaa tuoretta lehtipersiljaa

  • pari oksaa tuoretta rakuunaa

  • pari oksaa tuoretta meiramia

  • 4 dl

    majoneesia

  • 1 tl

    sinappia

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • ripaus sokeria

  • ripaus suolaa

  • <b>Kalapuikot:</b>

  • 600 g

    haukifileetä, josta ruodot poistettu

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 2

    munaa

  • 2 dl

    korppujauhoja

  • öljyä tai voita paistamiseen

  • <b>Tarjolle:</b>

  • perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike ensin. Kuutioi maustekurkku ja hienonna kaprikset sekä yrtit. Sekoita kaikki yrttiremouladen ainekset yhteen ja nosta kylmään maustumaan.

  2. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita niihin suolaa sekä valkopippuria. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja kaada kolmannelle korppujauhot.

  3. Leikkaa fileet sormen paksuisiksi. Kieritä ne ensin vehnäjauhoissa, kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoilla.

  4. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista fileitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile kalapuikot ja yrttiremouladekastike perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit