Reseptit
Possua banaaninlehdessä

Possua banaaninlehdessä
Tomi Björckin possussa maistuvat Aasian maut. Jos et löydä banaaninlehtiä, kääri annokset leivinpaperiin.
- 1 t 30 min (kun possu on kypsennetty valmiiksi)
- 4 annosta
Ainekset
- 600 g
- ylikypsää possua (esim. kasslerista joka on paistettu ylikypsäksi edellisenä päivänä)
- possun pitää siis olla valmiiksi kypsää
- 1
- banaaninlehti
- Mausteeksi nyyttiin:
- 1 dl
- kookosöljyä
- 1 dl
- kookoskermaa
- suolaa
- 4 rkl
- palmusokeria
- 2
- kaffirlimetinlehteä
- Curry:
- 15
- pitkää vihreää chiliä
- 3
- salottisipulia
- 9
- valkosipulinkynttä
- 1
- galangaljuuri tai 2 tl galangaljuuritahnaa
- 2
- sitruunaruohoa
- 1 tl
- kurkumajauhetta tai pala tuoretta kurkumaa
- 1
- limen kuori
- 5
- korianterinjuurta (aasialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen valkoimassa korianterissa on juuret mukana)
- 1 rkl
- suolaa
- Mausteseos:
- 5
- Balin pippuria
- 1 rkl
- korianterinsiemeniä
- 1 rkl
- fenkolinsiemeniä
- Lisäksi pannulle:
- 1 dl
- kookosöljyä
- 3
- kaffirlimenlehtiä
- 3 rkl
- kalakastiketta
- 2 rkl
- osterikastiketta
- Koristeeksi valmiin annoksen päälle:
- 5 rkl
- kookosöljyä
- 1 dl
- kookoskermaa
- ½ pnt
- thaibasilikaa
- 5 rkl
- paahdettua salottisipulia
- 4 rkl
- paahdettua kookoslastua
- 1
- lime
Valmistusohjeet
- Aloita currypohjasta, murskaa pieniksi paloitellut aromaatit
morttelissa (chili, galangal, valkosipuli, salottisipuli, sitruunaruoho, kurkuma, korianterin juuri, limenkuori ja suola). Laita tahna yleiskoneeseen ja jauha hienoksi.
Currytahna säilyy viikon jääkaapissa, jos lorautat pintaan kerroksen öljyä.
Valmista kuivamausteseos. Paahda mausteet pannulla ja
kaada mortteliin. Jauha hienoksi.
- Laita 1 dl kookosöljyä pannuun ja kaada currytahna päälle. Lisää pannuun limenlehdet, mausteseos, osteri- ja kalakastike. Kypsennä kattilassa sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Asettele possun palat leivinpaperiin tai banaaninlehteen, ja
lusikoi curry päälle. Mausta kookosöljyllä, kookoskermalla, suolalla, limenlehdillä ja palmusokerilla. Rullaa kiinni ja kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia 200 asteessa.
Avaa nyytti ja koristele annokset.
Reseptit: Tomi Björck
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää