Bo la lot ”street style” ja makeaa chilikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bo la lot ”street style” ja makeaa chilikastiketta

Tomi Björckin cha plu -lehtiin käärityt vartaat ovat tulista purtavaa.

20.3.2013 10:14
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • 1

    kevätsipuli

  • 1

    sitruunaruoho (ohueksi leikattuna)

  • 2

    korianterinjuurta (aasialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen valkoimassa korianterissa on juuret mukana)

  • puolikas pieni thaichili

  • suolaa

  • 2 rkl

    makeaa soijakastiketta

  • 1 rkl

    Sriracha-chilikastiketta

  • 300 g

    naudan jauhelihaa

  • 100 g

    possun jauhelihaa

  • 1 pss

    cha plu -lehtiä (aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • <b>Kastike:</b>

  • 100 g

    punaista chilipaprikaa

  • 300 ml

    valkoista riisiviinietikkaa

  • 300 g

    sokeria

  • 1 rkl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Murskaa morttelissa sipuli, sitruunaruoho, korianterinjuuret, chili ja suola. Kun seos on tahnamaista, lisää soijakastike ja Sriracha. Sekoita seos lihan kanssa massaksi. Muotoile massasta sormenpaksuisia tankoja, kääri ne cha plu -lehtiin ja paista tai grillaa miedolla lämmöllä kypsiksi.

  2. Poista chileistä siemenet ja jauha ne hienoksi monitoimikoneessa. Kiehauta sokeri ja etikka, lisää chiliseos ja keitä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja tarkista kastikkeen paksuus. Chilikastikkeen tulee olla juoksevaa, mutta aavistuksen hillomaista. Jäähdytä. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit