Bo la lot ”street style” ja makeaa chilikastiketta

Tomi Björckin cha plu -lehtiin käärityt vartaat ovat tulista purtavaa.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

1
kevätsipuli
1
sitruunaruoho (ohueksi leikattuna)
2
korianterinjuurta (aasialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen valkoimassa korianterissa on juuret mukana)
puolikas pieni thaichili
suolaa
2 rkl
makeaa soijakastiketta
1 rkl
Sriracha-chilikastiketta
300 g
naudan jauhelihaa
100 g
possun jauhelihaa
1 pss
cha plu -lehtiä (aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
Kastike:
100 g
punaista chilipaprikaa
300 ml
valkoista riisiviinietikkaa
300 g
sokeria
1 rkl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Murskaa morttelissa sipuli, sitruunaruoho, korianterinjuuret,
    chili ja suola. Kun seos on tahnamaista, lisää soijakastike ja Sriracha. Sekoita seos lihan kanssa massaksi. Muotoile massasta sormenpaksuisia tankoja, kääri ne cha plu -lehtiin ja paista tai grillaa miedolla lämmöllä kypsiksi.

  2. Poista chileistä siemenet ja jauha ne hienoksi monitoimikoneessa. Kiehauta sokeri ja etikka, lisää chiliseos ja keitä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja tarkista kastikkeen paksuus.

    Chilikastikkeen tulee olla juoksevaa, mutta aavistuksen hillomaista. Jäähdytä.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää