Pääsiäispullakranssi

Ihana pääsiäiskranssi saa täytteen aprikoosihillosta ja mantelimassasta.

27.3.2013 12:08
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 t
Energia507 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 2 ½ dl

    maitoa

  • 1

    muna

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 dl

    sokeria

  • ½ rkl

    kardemummaa

  • 1 pss

    (11 g) kuivahiivaa

  • 7 ½ dl

    vehnäjauhoa

  • 50 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 100 g

    aprikoosihilloa

  • 200 g

    mantelimassaa

  • 1 rkl

    kanelia

  • <b>Voiteluun:</b>

  • 1

    kananmuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • sokerikuorrutetta

  • karamelleja

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito ja sekoita sen joukkoon huoneenlämpöinen muna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikina pehmeäksi. Vaivaa joukkoon lopuksi pehmeä voi.

  2. Kohota taikina vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä.

  3. Levitä hillo pullapohjan päälle. Raasta mantelimassa raastimen karkealla osalla ja ripottele se hillon päälle. Ripottele mantelimassan päälle kanelia. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa kahdeksaan palaan ja laita palat pyöreään vuokaan rinkiin, jätä keskelle tyhjää. Voit laittaa keskelle uuninkestävän kulhon tms., että reikä ei kohoa umpeen.

  4. Anna kranssin kohota kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja nosta 200-asteisen uunin alatasolle 20-25 minuutiksi. Jäähdytä vähän, irrota pulla vuoasta sekä koristele pinta sokerikuorrutteella ja karamelleilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit