Lämmin juuressalaatti ja savukalkkunaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lämmin juuressalaatti ja savukalkkunaa

Lämmin juuressalaatti sopii keventäjän ruokapöytään silloin, kun tuoreet kasvikset eivät ole vielä parhaimmillaan.

2.4.2013 13:36
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia320 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    lanttua, porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä ja punajuuria

  • 2

    punasipulia

  • 2

    kokonaista valkosipulia

  • loraus öljyä

  • tuoretta rosmariinia ja timjamia

  • suolaa

  • pippuria

  • 285 g

    tetra käyttövalmiita vihreitä linssejä

  • 100 g

    vihersalaattiseosta

  • 1 dl

    paahdettuja saksanpähkinöitä

  • 200 g

    savukalkkunasiivuja

  • <b>Kastike:</b>

  • 2 dl

    maustamatonta kevytjogurttia

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • nippu yrttejä

  • uunissa pehmentyneet valkosipulit

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko juurekset sekä sipulit. Hienonna yrtit ja sekoita ne öljyn, suolan ja pippurin kanssa vihannesten joukkoon. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta vihannekset pellille ja paista noin 35 minuuttia riippuen palojen koosta. Jäähdytä vähän uunin jälkeen.

  2. Huuhtele linssit. Kokoa kaikki ainekset salaatiksi isoon kulhoon, koristele kalkkunasiivuilla ja tarjoile halutessasi lisänä kevytjogurtista ja sitruunamehusta sekoitettua kastiketta.

  3. Pullauta valkosipulit kuoristaan tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi muiden aineiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit