Lämmin juuressalaatti ja savukalkkunaa

Lämmin juuressalaatti sopii keventäjän ruokapöytään silloin, kun tuoreet kasvikset eivät ole vielä parhaimmillaan.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 320 kcal / annos

Ainekset

1 kg
lanttua, porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä ja punajuuria
2
punasipulia
2
kokonaista valkosipulia
loraus öljyä
tuoretta rosmariinia ja timjamia
suolaa
pippuria
285 g
tetra käyttövalmiita vihreitä linssejä
100 g
vihersalaattiseosta
1 dl
paahdettuja saksanpähkinöitä
200 g
savukalkkunasiivuja
Kastike:
2 dl
maustamatonta kevytjogurttia
2 rkl
sitruunamehua
nippu yrttejä
uunissa pehmentyneet valkosipulit
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko juurekset sekä sipulit. Hienonna yrtit
    ja sekoita ne öljyn, suolan ja pippurin kanssa vihannesten
    joukkoon. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta vihannekset pellille ja paista noin 35 minuuttia riippuen palojen koosta.

    Jäähdytä vähän uunin jälkeen.

  2. Huuhtele linssit.

    Kokoa kaikki ainekset salaatiksi isoon kulhoon, koristele kalkkunasiivuilla ja tarjoile halutessasi lisänä kevytjogurtista ja sitruunamehusta sekoitettua kastiketta.

  3. Pullauta valkosipulit kuoristaan tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi muiden aineiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää