Paistettua maksaa ja haudutettua sipulia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua maksaa ja haudutettua sipulia

Tomi Björckin reseptillä valmistettu paistettu maksa tarjoillaan runsaan haudutetun sipulin kanssa.

5.4.2013 9:35
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 800 g

    vasikan- tai naudanmaksaa

  • öljyä

  • voita

  • <b>Sipulilisuke:</b>

  • 2

    isoa keltasipulia

  • öljyä ja voita

  • 1 rkl

    etikkaa

  • 4 dl

    kermaa

  • suolaa

  • pippuria

  • Tarjolle lisäksi puolukoita ja perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Poista maksasta kalvo ja isoimmat suonet. Leikkaa 200 gramman paloiksi ja valuta jääkylmän veden alla viisi minuuttia. Kuivaa hyvin.

  2. Leikkaa sipuli ”veneiksi” ja lämmitä tilkka öljyä ja voita pannulla. Älä päästä palamaan. Lisää sipulit ja kuullottele miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää etikka ja kerma, hauduta puolisen tuntia. Ota sivuun ja mausta.

  3. Kuumenna puhdas pannu erittäin kuumaksi. Laita pannuun öljyä ja hyvin kuivatut maksapihvit. Paista toiselta puolelta noin kaksi minuuttia.

  4. Käännä ja lisää kaksi ruokalusikallista voita. Paista ja anna voin ”vaahdota”, se antaa lihaan makua. Paista noin kaksi minuuttia. Voit vielä käyttää lihoja 180-asteisessa uunissa neljän minuutin ajan, jos ne ovat paksuja.

  5. Tarjoile haudutetun sipulin ja puolukoiden kanssa. Resepti: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit