Paistettua maksaa ja haudutettua sipulia

Tomi Björckin reseptillä valmistettu paistettu maksa tarjoillaan runsaan haudutetun sipulin kanssa.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

800 g
vasikan- tai naudanmaksaa
öljyä
voita
Sipulilisuke:
2
isoa keltasipulia
öljyä ja voita
1 rkl
etikkaa
4 dl
kermaa
suolaa
pippuria
Tarjolle lisäksi puolukoita ja perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Poista maksasta kalvo ja isoimmat suonet. Leikkaa 200
    gramman paloiksi ja valuta jääkylmän veden alla viisi minuuttia. Kuivaa hyvin.
  2. Leikkaa sipuli ”veneiksi” ja lämmitä tilkka öljyä ja voita pannulla. Älä päästä palamaan. Lisää sipulit ja kuullottele miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää etikka ja kerma, hauduta puolisen tuntia. Ota sivuun ja mausta.
  3. Kuumenna puhdas pannu erittäin kuumaksi. Laita pannuun
    öljyä ja hyvin kuivatut maksapihvit. Paista toiselta puolelta noin kaksi minuuttia.
  4. Käännä ja lisää kaksi ruokalusikallista voita. Paista ja anna voin ”vaahdota”, se antaa lihaan makua. Paista noin kaksi minuuttia. Voit vielä käyttää lihoja 180-asteisessa uunissa neljän minuutin ajan, jos ne ovat paksuja.
  5. Tarjoile haudutetun sipulin ja puolukoiden kanssa.

    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää