Toscakakku

Tomi Björckin toscakakku tarjoillaan crème anglaise -kastikkeen kanssa.
  • 2 t
  • 8 annosta

Ainekset

Pohja:
4
kananmunaa
1 dl
palmusokeria
2 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1 dl
kermaa
150 g
voita sulatettuna
Toscakuorrutus:
100 g
voita
200 g
mantelilastuja
2 dl
palmusokeria
1 dl
kermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
Crème anglaise -kastike:
1 ½ dl
kuohukermaa
1 ½ dl
maitoa
1 dl
paahdettuja manteleita
4
keltuaista
60 g
sokeria
1
sitruunan mehu ja kuori

Valmistusohjeet

  1. Aloita kastikkeen valmistuksesta.

    Kiehauta kerma ja maito ja mantelit. Anna muhia kymmenen
    minuuttia.

    Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.

    Siivilöi kerma-maito seos manteleista. Lisää siivilöity kerma-maitoseos ohuena nauhana sokerivaahtoon jatkuvasti sekoittaen.

    Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu ja näet pinnassa kuplan. Lisää sitruunat ja jäähdytä toisessa astiassa.

  2. Valmista pohja.

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

    Yhdistä kuivat aineet.

    Lisää vaahtoon kuivat aineet, kerma ja levännyt voisula varovasti sekoittaen. Kaada massa uunivuokaan ja esipaista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

  3. Tee toscakuorrutus. Sekoita kaikki aineet ja kiehauta. Kaada esikypsennetyn pohjan päälle ja laita uuniin vielä vartiksi. Jäähdytä, tarjoile kastikkeen kanssa.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää