Majoneesin valmistus

Itse tehdyn majoneesin tekeminen ei ole vaikeaa. Se valmistuu muutamasta raaka-aineesta.
  • 10 min
  • n. 3 ½ dl

Ainekset

2
keltuaista
1-2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2-3 dl
auringonkukkaöljyä tai muuta neutraalia öljyä

Valmistusohjeet

  1. Nosta kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön.

    Vispaa keltuaiset, sitruunamehu ja suola keskenään.
  2. Lisää öljyä parissa pienessä erässä ja vispaa voimakkaasti
    koko ajan. Vispaus ei saa keskeytyä. Kun seos vähän sakenee, lisää loppu öljy ohuena nauhana koko ajan vispausta jatkaen. Voit tehdä majoneesin myös esimerkiksi blenderissä.
  3. Kun majoneesi on valmis, käytä se sellaisenaan tai lisää makuaineita maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää