Naanleipä

Pehmeä naanleipä on helppo tehdä kotona tällä huippukokki Tomi Björckin reseptillä.
  • 4 tuntia

Ainekset

Pikajuuri:
2 g
hiivaa
1 ½ dl
kädenlämpöistä maitoa
200 g
grahamjauhoja
Taikina:
30 g
hiivaa
½ dl
rypsiöljyä
25 g
suolaa
15 g
hunajaa
5 dl
maitoa
900 g
vehnäjauhoja
10 g
leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Aloita pikajuuren valmistuksesta. Sekoita ainekset keskenään ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä.
  2. Jatka näin:

    Lisää juureen hiiva, öljy, hunaja, suola ja maito. Sekoita
    hyvin. Lisää loput ainekset taikinan joukkoon ja sekoita jatkuvasti, kunnes seos on tasaista.

    Anna kohota 10 minuuttia ja vaivaa uudestaan. Vaivaa taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja kauli ne ohuiksi leiviksi.
  3. Anna kohota 20 minuuttia ja paista uunissa 275 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää