Naanleipä

Pehmeä naanleipä on helppo tehdä kotona tällä huippukokki Tomi Björckin reseptillä.

9.4.2013 15:34
Valmistusaika4 tuntia

Ainekset

  • <b>Pikajuuri:</b>

  • 2 g

    hiivaa

  • 1 ½ dl

    kädenlämpöistä maitoa

  • 200 g

    grahamjauhoja

  • <b>Taikina:</b>

  • 30 g

    hiivaa

  • ½ dl

    rypsiöljyä

  • 25 g

    suolaa

  • 15 g

    hunajaa

  • 5 dl

    maitoa

  • 900 g

    vehnäjauhoja

  • 10 g

    leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Aloita pikajuuren valmistuksesta. Sekoita ainekset keskenään ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä.

  2. Jatka näin: Lisää juureen hiiva, öljy, hunaja, suola ja maito. Sekoita hyvin. Lisää loput ainekset taikinan joukkoon ja sekoita jatkuvasti, kunnes seos on tasaista. Anna kohota 10 minuuttia ja vaivaa uudestaan. Vaivaa taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja kauli ne ohuiksi leiviksi.

  3. Anna kohota 20 minuuttia ja paista uunissa 275 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Resepti: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit