Paistettua meriahventa ja paahdettua kurpitsaa

Paahdettu kurpitsa sopii lisukkeeksi kalaruuille. Tässä Tomi Björckin reseptissä kurpitsa yhdistyy aasialaisiin makuihin.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

Kala:
2
kokonaista pientä red snapper tai muuta ahvenen sukuista kalaa
öljyä friteeraamiseen
Marinadi:
1 rkl
korianterijauhetta
1 rkl
fenkolijauhetta
1 rkl
suolaa
1 rkl
jauhettua paprikaa
pippuria
Paahdettu kurpitsa:
2
butternut-kurpitsaa
1
sipuli
3 rkl
öljyä
1 dl
kasvislientä
1 rkl
garam masala -mausteseosta
suolaa
pippuria
1 tl
korianteriajauhetta
3 rkl
voita
Koristeluun:
kurpitsansiemeniä
Kalan koristeluun:
sitruunalohkoja
tuoretta korianteria
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita kalasta. Poista kokonaisesta kalasta evät, tee siihen viiltoja reiluin vedoin ja laita vuokaan. Lisää kalan pintaan molemmin puolin korianteri-, fenkoli- ja paprikajauhe sekä suola ja pippuri. Pyörittele kala hyvin mausteseoksessa ja anna maustua hetken aikaa.

    Friteeraa kala 170-asteisessa öljyssä noin 6 minuuttia. Jos et tahdo friteerata, voit paahtaa kalan uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurpitsalisuke. Tämän voit tehdä valmiiksi jo ennen kalan paistamista.

    Kuori ja paloittele kurpitsat kuutioiksi ja sipuli lohkoiksi. Laita ne pellille ja pirskottele päälle hieman öljyä. Paahda uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä. Ota puolet kurpitsasta pois uunista ja kääri folioon. Laita uuni grillivastukselle ja paahda loppuihin kurpitsakuutioihin ja sipuleihin paahteinen väri.
  3. Laita paahtuneet kurpitsanpalat ja sipuli kattilaan kasvisliemen kanssa ja mausta listan mausteilla ja voilla. Keitä noin 10 minuuttia ja soseuta monitoimikoneessa sileäksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

    Kokoa kurpitsasose ja paahdettu kurpitsa foliosta annokseksi. Koristele kurpitsansiemenillä.

    Purista kalojen päälle sitruunaa, koristele korianterilla ja hunajalla.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää