Burgundinpata

Burgundinpata on klassinen ranskalainen pataruoka.
  • 3 ½ - 1 vrk
  • 8 annosta
  • 314 kcal / annos

Ainekset

800 g
naudan ulkopaistia kuutioina
50 g
voita
4 rkl
vehnäjauhoja
150 g
pekonisuikaleita
10
pientä sipulia
5
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
pieni pala juuriselleriä
3 rkl
tomaattipyreetä
200 g
demi glace -kastikepohjaa
2 dl
vettä
4 dl
punaviiniä
2 tl
sokeria
1
nippu tuoreita yrttejä esim. timjamia, rosmariinia, lehtipersiljaa ja tuoretta laakerinlehteä
Lopuksi:
200 g
tuoreita herkkusieniä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lihapalat ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Jatka
    ruskistamista hetki. Lisää lihat pataan.

    Paista pekoni rapeaksi ja lisää pataan.
  2. Lisää pannulle kuutioidut vihannekset ja paista hetki. Lisää
    aineet pataan nesteiden kanssa.

    Sido yrtit nippuun ja lisää nippu pataan. Upota nippu liemeen.

  3. Kuumenna pata kiehuvaksi ja nosta 130-asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi. Voit myös antaa padan muhia n. 90-100 asteisessa uunissa yön yli.

    Lisää varttia ennen syömistä herkkusienet, tarvittaessa
    suolaa ja pippuria.

Kommentit

    Näytä lisää