Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Uskoisitko, että rusinat sopivat lihapullataikinaan? Kokeile näitä herkullisia lihapullia tomaattikastikkeessa.
  • 1 t
  • 10 pientä annosta
  • 233 kcal / annos

Ainekset

50 g
pinjansiemeniä
1 dl
kermaa
½ dl
hienonnettua leipää
400 g
naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1 dl
parmesaania raastettuna
½ dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl
rusinoita
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
suolaa
mustapippuria
Kastike:
400 g
paseerattua tomattikastiketta
8
aurinkokuivattua tomaattia
nippu basilikaa
2
valkosipulinkynttä
ripaus sokeria
suolaa
Lisäksi:
raastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Paahda pinjansiemenet. Sekoita hienonnettu leipä ja
    kerma keskenään. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita
    käsin taikinaksi. Muotoile kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia ja paista pullat uunissa tai pannulla kypsiksi.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Keittele noin 10 minuuttia ja tarkista maku.

  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita lihapullat pieniin, uunin kestäviin annosvuokiin ja lusikoi tomaattikastiketta
    päälle. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja nosta kuumaan uuniin 5-10 minuutiksi.

    Tarjoile lihapullat heti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa. Myös pasta sopii lisukkeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää