Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Uskoisitko, että rusinat sopivat lihapullataikinaan? Kokeile näitä herkullisia lihapullia tomaattikastikkeessa.

12.4.2013 10:30
Määrä10 pientä annosta
Valmistusaika1 t
Energia233 kcal / annos

Ainekset

  • 50 g

    pinjansiemeniä

  • 1 dl

    kermaa

  • ½ dl

    hienonnettua leipää

  • 400 g

    naudan jauhelihaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    parmesaania raastettuna

  • ½ dl

    tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • ½ dl

    tuoretta persiljaa hienonnettuna

  • ½ dl

    rusinoita

  • 1 tl

    sitruunankuorta raastettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Kastike:

  • 400 g

    paseerattua tomattikastiketta

  • 8

    aurinkokuivattua tomaattia

  • nippu basilikaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ripaus sokeria

  • suolaa

  • Lisäksi:

  • raastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Paahda pinjansiemenet. Sekoita hienonnettu leipä ja kerma keskenään. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita käsin taikinaksi. Muotoile kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia ja paista pullat uunissa tai pannulla kypsiksi.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Keittele noin 10 minuuttia ja tarkista maku.

  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita lihapullat pieniin, uunin kestäviin annosvuokiin ja lusikoi tomaattikastiketta päälle. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja nosta kuumaan uuniin 5-10 minuutiksi. Tarjoile lihapullat heti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa. Myös pasta sopii lisukkeeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit