Lohipulla-sliderit eli minihampurilaiset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohipulla-sliderit eli minihampurilaiset

Minihampurilaiset ovat näppärää tarjottavaa vaikka juhlissa.

12.4.2013 11:37
Määrä16
Valmistusaika3 t
Energia210 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Selleriremoulade:</b>

  • 200 g

    juuriselleriä

  • ½

    sitruunan mehu

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1 dl

    kermaviiliä

  • 2 tl

    sinappia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • <b>Lohipullat:</b>

  • 200 g

    keitettyä perunaa

  • 400 g

    lohta

  • 1

    punasipuli hienonnettuna

  • 2 rkl

    perunajauhoja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • 1

    muna

  • 3 rkl

    kermaa

  • <b>Hampurilaissämpylät:</b>

  • 2 dl

    lämmintä vettä

  • ½ dl

    täysmaitoa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 2 tl

    kuivahiivaa

  • 8 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    hienoa merisuolaa

  • 40 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 2

    kananmunaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • voiteluun valkuaista ja tilkka vettä

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Raasta juuriselleri ja sekoita muut aineet sen joukkoon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa sen aikaa, että valmistat sämpylätaikinan ja lohipullat.

  2. Valmista sämpylät. Lämmitä nesteet vähän käden lämpöä suuremmaksi, koska tässä käytetään kuivahiivaa. Lisää joukkoon sokeri. Yhdistä kuivahiiva, vehnäjauhot ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Vatkaa munista rakenne rikki kevyesti. Lisää neste ja vatkattu muna jauho-voiseoksen joukkoon. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Taikinan kuuluu olla löysää. Voit lisäillä vähän jauhoja tarpeen vaatiessa, mutta älä lisää liikaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan.

  3. Pyörittele taikinasta 16 palloa. Nosta taikinapallot kohoamaan esimerkiksi muffinivuokiin tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuainen sekä tilkka vettä ja voitele sämpylät. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 10-15 minuuttia.

  4. Sekoita pilkottu, keitetty peruna ja lohi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon muut aineet ja muotoile massasta pieniä pullia. Paista pullat pannulla tai uunissa kypsiksi. Tarjoile ne valmiiden sämpylöiden ja selleriremouladen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit