Sashimikalaa, japanilaista chiliä sekä soija-mirinkastiketta

Tarjoile Tomi Björckin ohjeen mukaisesti sashimikalan kanssa japanilaista dippikastiketta.
  • 4 alkupala-annosta

Ainekset

Kala:
200 g
vaaleaa sashimikalaa esim. hamachi, kuhaa tai siikaa
1 tl
togarashi-chilijauhetta
2 rkl
pikkelöityä inkivääriä
erilaisia krasseja esim. shizokrassia koristeluun
Kastike:
4 rkl
soijakastiketta
2 rkl
mirin-riisiviiniä
2 tl
sakea

Valmistusohjeet

  1. Kala:
    Viipaloi kalafilee kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja
    kasaa se lautaselle omaan muotoonsa. Ripottele päälle chilijauhetta ja koristele inkiväärillä sekä krassilla.

  2. Kastike:
    Yhdistä aineet keskenään ja kaada dippiastiaan. Tarjoile kalan kanssa.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää