Suklaavanukasjäätelöä ja suklaa-kaakaopapu-crumble - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaavanukasjäätelöä ja suklaa-kaakaopapu-crumble

Tomi Björckin ihana jälkiruoka vie mennessään. Tarjoile vanukasjäätelön kanssa suklaasta ja kaakaopapurouheesta tehtyä muruseosta.

18.4.2013 11:44
Määrä4 annosta

Ainekset

  • <b>Jäätelö:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    soijamaitoa

  • 30 g

    sokeria

  • 100 g

    maitosuklaata

  • 1

    liivatelehti

  • <b>Muruseos:</b>

  • 100 g

    suklaata

  • 100 g

    tomusokeria

  • 50 g

    kookosvoita

  • 50 g

    kaakaovoita

  • 1

    muna

  • 20 g

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    kaakaopapurouhetta

Valmistusohjeet

  1. Jäätelö: Kiehauta kookoskerma, soijamaito ja sokeri. Kaada kuuma seos rouhitun maitosuklaan joukkoon, lisää myös liotettu liivatelehti. Aja jäätelöksi jäätelökoneessa ja pakasta. Anna pakastua puolisen tuntia ja pyöritä lusikalla tai jäätelökauhalla 4 yhtä suurta palloa. Pyöritä pallot muruseoksessa.

  2. Muruseos: Sulata vesihauteessa suklaa, voit ja tomusokeri. Sekoita hyvin ja ota sivuun. Lisää joukkoon muna, jauhot ja kaakaopapurouhe. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, paista 165 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja murusta. Voit halutessasi paistaa muruja uunissa 175 asteessa 10 minuuttia, jolloin saat niistä vielä rapeampia. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit