Suklaavanukasjäätelöä ja suklaa-kaakaopapu-crumble

Tomi Björckin ihana jälkiruoka vie mennessään. Tarjoile vanukasjäätelön kanssa suklaasta ja kaakaopapurouheesta tehtyä muruseosta.
  • 4 annosta

Ainekset

Jäätelö:
2 dl
kuohukermaa
1 dl
soijamaitoa
30 g
sokeria
100 g
maitosuklaata
1
liivatelehti
Muruseos:
100 g
suklaata
100 g
tomusokeria
50 g
kookosvoita
50 g
kaakaovoita
1
muna
20 g
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaopapurouhetta

Valmistusohjeet

  1. Jäätelö:
    Kiehauta kookoskerma, soijamaito ja sokeri. Kaada kuuma
    seos rouhitun maitosuklaan joukkoon, lisää myös liotettu liivatelehti.

    Aja jäätelöksi jäätelökoneessa ja pakasta. Anna pakastua
    puolisen tuntia ja pyöritä lusikalla tai jäätelökauhalla 4 yhtä
    suurta palloa. Pyöritä pallot muruseoksessa.

  2. Muruseos:
    Sulata vesihauteessa suklaa, voit ja tomusokeri. Sekoita hyvin ja ota sivuun. Lisää joukkoon muna, jauhot ja kaakaopapurouhe.

    Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, paista 165 asteessa noin 40 minuuttia.

    Jäähdytä ja murusta. Voit halutessasi paistaa muruja uunissa 175 asteessa 10 minuuttia, jolloin saat niistä vielä rapeampia.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää