Marmorihärkää seesamikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marmorihärkää seesamikastikkeessa

Tomi Björckin reseptissä marmorihärkä paistetaan parilassa tai grillissä. Siten saat siihen parhaan paistopinnan.

18.4.2013 11:50
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 400 g

    kotimaista härän marmorifileetä

  • 2 rkl

    merisuolaa

  • 4 rkl

    pähkinäöljyä

  • 4 rkl

    makeaa soijaa

  • Paahdettu seesamikastike:

  • 2 rkl

    paahdettuja seesaminsiemeniä murskattuna

  • 4 rkl

    tamarindtahnaa

  • 2 rkl

    soijaa

  • 2 rkl

    mirinriisiviiniä

  • 1 rkl

    limetinmehua

  • 2 rkl

    dashilientä

  • 1 rkl

    seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet

  1. Marinoi marmorihärkä ja grillaa se grillissä tai grillipannulla, anna vetäytyä. Viipaloi liha neljän millimetrin paksuisiksi siivuiksi, asettele samaan muotoon takasin. Tarjoile kastikkeen kanssa.

  2. Valmista kastike. Murskaa kaksi ruokalusikallista paahdettuja seesamisiemeniä morttelissa, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin lusikalla. Lisää lopuksi vielä kokonaiset paahdetut seesaminsiemenet. Tarjoa kastike marmorihärän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit