Marmorihärkää seesamikastikkeessa

Tomi Björckin reseptissä marmorihärkä paistetaan parilassa tai grillissä. Siten saat siihen parhaan paistopinnan.
  • 4 annosta

Ainekset

400 g
kotimaista härän marmorifileetä
2 rkl
merisuolaa
4 rkl
pähkinäöljyä
4 rkl
makeaa soijaa
Paahdettu seesamikastike:
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä murskattuna
4 rkl
tamarindtahnaa
2 rkl
soijaa
2 rkl
mirinriisiviiniä
1 rkl
limetinmehua
2 rkl
dashilientä
1 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet

  1. Marinoi marmorihärkä ja grillaa se grillissä tai grillipannulla,
    anna vetäytyä. Viipaloi liha neljän millimetrin paksuisiksi siivuiksi, asettele samaan muotoon takasin. Tarjoile kastikkeen kanssa.

  2. Valmista kastike.

    Murskaa kaksi ruokalusikallista paahdettuja seesamisiemeniä morttelissa, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin lusikalla. Lisää lopuksi vielä kokonaiset paahdetut seesaminsiemenet.

    Tarjoa kastike marmorihärän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää