Tijuanan lohta piri piri -kastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tijuanan lohta piri piri -kastikkeessa

Alexander ja Hanna Gullichsenin ruokakirja Safkaa – parempaa arkiruokaa (Otava), on käännetty ruotsiksi. Safka – bättre vardagsmat -kirjassa on uusia reseptejä ja Tijuanan lohta piri piri -kastikkeessa syntyi Anthony Bourdainin No reservations -ohjelman Meksiko-jakson innoittamana.

18.4.2013 14:12
Määrä4 pientä annosta
Valmistusaika15 min

Ainekset

  • <b>Lohi:</b>

  • 250 g

    lohta n. 3 mm:n paksuisina siivuina

  • 2

    limettiä

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 1-2

    avokadoa

  • kevätsipulia

  • tuoretta korianteria

  • <b>Piri piri -kastike:</b>

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    punainen paprika

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 6

    punaista chiliä, voivat olla eri lajikkeita

  • ½ rkl

    savupaprikajauhetta

  • 1

    limetti

  • 2-3 rkl

    viinietikkaa

  • ½ dl

    vettä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Aloita kastikkeesta. Puhdista ja pilko paprika kuutioiksi. Hienonna valkosipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna ne. Kuullota vihanneksia paprikajauheessa ja oliiviöljyssä 15 minuuttia. Soseuta seos tehosekoittimessa ja lisää etikka, puristettu limetinmehu ja vesi.

  2. Kuori ja siivuta avokado ja hienonna kevätsipuli. Asettele lohisiivujen päälle avokadoa, kevätsipulia ja korianteria sekä pirskottele päälle kastiketta. Voit tarjoilla lopun kastikkeen erillisestä kulhosta annoksen kanssa. Resepti: Alexander ja Hanna Gullichsen Kirjasta: Safka - bättre vardagsmat (Ramson Publishing)

  3. Lue kirjan arvostelu alta. Katso linkki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit