Gnocchit hernepestolla

Hernepesto on raikas lisuke itse tehdylle gnocchipastalle.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 313 kcal / annos

Ainekset

500 g
jauhoista perunaa
3
keltuaista
4 rkl
perunajauhoa
6 rkl
vehnäjauhoa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
hienoa merisuolaa
Pesto:
200 g
herneitä (sulatettuna jos käytät pakasteherneitä)
1
nippu basilikaa
80 g
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
30 g
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat. Anna jäähtyä ja kuori.

    Purista perunat puristimen läpi. Sekoita kädenlämpöiseen soseeseen keltuaiset. Lisää suola jauhoihin ja sekoita soseeseen siivilän läpi. Lisää oliiviöljy. Sekoita kevyesti taikinaksi.
  2. Pyöritä seoksesta ohuita tankoja. Leikkaa tangot 1 ½ cm paloiksi.

    Ripottele leivinpaperin pinnalle jauhoja ja nosta päälle taikinapalaset. Paina haarukalla raidat gnocchin pintaan.

    Tiputtele gnoccheja kiehuvaan veteen ja anna kypsyä,
    kunnes ne nousevat pinnalle.
  3. Soseuta peston aineet ja tarjoile gnocchien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää