Marja-juustokakku

Marja-juustokakkuun voit käyttää lempimarjojasi.
  • 1 ½ t + jäähdytys
  • 10
  • 279 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
100 g
huoneenlämpöistä voita
½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½-1 dl
kaurahiutaleita tai kookoshiutaleita
Täyte:
500 g
maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoa
3 dl
vadelmia tai muita marjoja sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Lisää ensin ½ dl hiutaleita ja loput tarvittaessa.

  2. Painele taikina vuoan (halkaisija enintään 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen muut ainekset, paitsi marjat. Kaada täyte
    vuokaan kolmessa osassa ja ripottele vadelmat tasaisesti väleihin. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

  4. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku uuniin jäähtymään.
    Nosta kylmään vasta, kun se on jäähtynyt. Tarjoile kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää