Lohilaksa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohilaksa

Lohilaksa tarjoillaan itujen ja keitettyjen kananmunien kanssa.

26.4.2013 11:12
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • <b>Tahna:</b>

  • 5

    kuivattua keskivahvaa chiliä

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    juustokuminansiemeniä

  • pari valkopippuria

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 2

    neilikkaa

  • 1 rkl

    inkivääriä hienonnettuna

  • 3

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 3

    pientä scud-chiliä

  • suolaa

  • 2

    sitruunaruohoa ohuina renkaina

  • 1 rkl

    galangajuurta hienonnettuna

  • 2

    salottisipulia hienonnettuna

  • <b>Lohi:</b>

  • 2 dl

    kookosmaitoa

  • 2 dl

    kasvis- tai kalaöljyä

  • 600 g

    lohta

  • 4

    paksoita

  • 100 g

    riisinuudelia kypsinä

  • 1

    limetin mehu

  • 1 rkl

    soijaa

  • 1 rkl

    kalakastiketta

  • 1 rkl

    osterikastiketta

  • sokeria

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 2

    kananmunaa keitettynä

  • ituja

Valmistusohjeet

  1. Poista chileistä siemenet. Paahda kuivamausteet kuivalla pannulla ja murskaa ne kivimorttelissa. Lisää loput aineet ja hakkaa morttelissa sileäksi tahnaksi.

  2. Lohi: Lämmitä pieni määrä öljyä laakeassakattilassa tai pannussa. Lisää tahna ja kypsennä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kasvisöljy, kiehauta. Kuutioi lohi, leikkaa paksoit lohkoiksi. Lisää ne nuudelien kanssa pannuun. Anna kiehahtaa ja lisää limen mehu. Tarkista maku ja mausta soijalla, kalakastikkeella, sokerilla ja osterikastikkeella. Tarjoile itujen ja lohkottujen kananmunien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit