Reseptit

Lohilaksa

Lohilaksa tarjoillaan itujen ja keitettyjen kananmunien kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

Tahna:
5
kuivattua keskivahvaa chiliä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
juustokuminansiemeniä
pari valkopippuria
1 tl
kurkumaa
2
neilikkaa
1 rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
pientä scud-chiliä
suolaa
2
sitruunaruohoa ohuina renkaina
1 rkl
galangajuurta hienonnettuna
2
salottisipulia hienonnettuna
Lohi:
2 dl
kookosmaitoa
2 dl
kasvis- tai kalaöljyä
600 g
lohta
4
paksoita
100 g
riisinuudelia kypsinä
1
limetin mehu
1 rkl
soijaa
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
osterikastiketta
sokeria
Lisäksi:
2
kananmunaa keitettynä
ituja

Valmistusohjeet

  1. Poista chileistä siemenet. Paahda kuivamausteet kuivalla
    pannulla ja murskaa ne kivimorttelissa. Lisää loput aineet ja hakkaa morttelissa sileäksi tahnaksi.

  2. Lohi:

    Lämmitä pieni määrä öljyä laakeassakattilassa tai pannussa. Lisää tahna ja kypsennä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kasvisöljy, kiehauta.

    Kuutioi lohi, leikkaa paksoit lohkoiksi. Lisää ne nuudelien kanssa pannuun.

    Anna kiehahtaa ja lisää limen mehu. Tarkista maku ja mausta soijalla, kalakastikkeella, sokerilla ja osterikastikkeella.

    Tarjoile itujen ja lohkottujen kananmunien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää