Thai-rotileipä

Tomi Björckin reseptissä kookosöljy tuo hyvän maun leipään.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta

Ainekset

Lisuke:
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3-4 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
6 rkl
kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
Vuokaan:
2 rkl
kylmäpuristettua kookosöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

    Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja kookosöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele vuoka kookosöljyllä.

  2. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Voitele pintaa vielä öljyllä.
    Laita kelmu päälle ja anna kohota 30 minuuttia.

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Leikkaa paloiksi ja nauti.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää