Chilihodarit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Chilihodarit

Chilihodariin potkua tuo tulinen jauhelihakastike.

26.4.2013 12:12
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia484 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    hot dog -sämpylää

  • 4

    pitkää hodarinakkia

  • <b>Tulinen chili-jauhelihakastike:</b>

  • 1

    punasipuli

  • 2 tl

    kuivattua valkosipulia

  • 2 rkl

    öljyä

  • 200 g

    jauhelihaa

  • 2 rkl

    chilitahnaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1

    punainen tuore chili hienonnettuna

  • 1 rkl

    Worcestershire-kastiketta

  • 1 rkl

    makeaa sinappia

  • 1 rkl

    sokeria

  • <b>Lisäksi:</b>

  • cheddarjuustoa raasteena

  • sipulisilppua

  • tuoretta korianteria

  • jalopenoja

  • sinappia

  • ketsuppia

Valmistusohjeet

  1. Valmistele raaka-aineet ja tee kastike valmiiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja kuivattua valkosipulia öljyssä hetki. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen aineet ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  2. Keitä tai höyrytä nakit, raasta juusto ja silppua sipuli sekä korianteri. Jos otat ne mukaan piknikille ulos, säilö kuumat makkarat ja jauhelihakastike ruokatermoksiin.

  3. Avaa sämpylät ja paahda ne uunissa tai grillissä, täytä nakeilla, chilikastikkeella, juustolla, sipulilla ja viimeistele korianterilla ja jalopenoilla. MYÖS KASVISSYÖJÄLLE! Tämä herkku sopii kasvissyöjillekin, kun käytät jauhelihan sijasta quorn- tai soijarouhetta sekä kasvis- tai tofunakkeja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit