Chilihodarit

Chilihodariin potkua tuo tulinen jauhelihakastike.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 484 kcal / annos

Ainekset

4
hot dog -sämpylää
4
pitkää hodarinakkia
Tulinen chili-jauhelihakastike:
1
punasipuli
2 tl
kuivattua valkosipulia
2 rkl
öljyä
200 g
jauhelihaa
2 rkl
chilitahnaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1
punainen tuore chili hienonnettuna
1 rkl
Worcestershire-kastiketta
1 rkl
makeaa sinappia
1 rkl
sokeria
Lisäksi:
cheddarjuustoa raasteena
sipulisilppua
tuoretta korianteria
jalopenoja
sinappia
ketsuppia

Valmistusohjeet

  1. Valmistele raaka-aineet ja tee kastike valmiiksi.

    Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja kuivattua valkosipulia öljyssä hetki. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput kastikkeen aineet ja anna hautua noin 15 minuuttia.
  2. Keitä tai höyrytä nakit, raasta juusto ja silppua sipuli sekä korianteri.

    Jos otat ne mukaan piknikille ulos, säilö kuumat makkarat ja jauhelihakastike ruokatermoksiin.
  3. Avaa sämpylät ja paahda ne uunissa tai grillissä, täytä nakeilla, chilikastikkeella, juustolla, sipulilla ja viimeistele
    korianterilla ja jalopenoilla.


    MYÖS KASVISSYÖJÄLLE!
    Tämä herkku sopii kasvissyöjillekin, kun käytät jauhelihan sijasta quorn- tai soijarouhetta sekä kasvis- tai tofunakkeja.

Kommentit

    Näytä lisää