Porkkanapasta pähkinäkastikkeella

Värikäs porkkanapasta on helppo ja herkullinen herkku. Siinä ei ole oikeaa pastaa ollenkaan, vaan se on tehty raakaruokaperiaatteella kypsentämättä. Pähkinäkastikkeeseen käytetään reilusti cashewpähkinöitä.
  • 25 min
  • 4 annosta
  • 564 kcal / annos

Ainekset

8
isoa porkkanaa
Kastike:
3 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
oluthiivahiutaleita
(saa hyvin varustetuista marketeista ja luontaistuotekaupoista)
1 tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
nippu basilikaa
1
avokado
1
sitruunan puristettu mehu
100 g
kirsikkatomaatteja
1
chili
ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista porkkanat. Vuole perunankuorimaveitsellä
    porkkanoista tagliatellen näköisiä ohuita suikaleita.
    Nosta porkkanasuikaleet jääkylmään veteen siksi aikaa,
    kun valmistat kastikkeen.

  2. Aloita kastikkeen valmistus sekoittamalla tehosekoittimessa
    cashewpähkinät, oluthiiva, suola, valkosipulit ja basilika
    hienoksi jauheeksi.

    Pilko avokado astiaan. Purista päälle sitruunamehu. Pilko
    tomaatit ja chili sekä lisää ne avokadon joukkoon. Lisää
    hienonnettu cashew-oluthiivaseos astiaan ja sekoita.

    Lorauta joukkoon vähän oliiviöljyä.

  3. Valuta porkkanasiivut ylimääräisestä vedestä ja
    tarjoile kastike porkkanasuikaleiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää