Läskisoosi

Tomi Björckin ohjeella tehty läskisoosi on todellista herkkua.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

1 iso
sipuli
500 g
rasvaista possunkylkeä
20 g
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli isoiksi paloiksi.

    Leikkaa possunkylki leveiksi, noin sentin paksuisiksi paloiksi. Ruskista palat valurautapannulla miedolla lämmöllä. Käännä tehot noin 10 minuutin jälkeen täysille, jotta liha saa tumman pinnan.

    Siirrä ruskistetut lihat ilman rasvaa haudutuspataan.
    Lihoista irronneeseen rasvaan ja voihin tehdään itse soosi.
  2. Sulata voita pannulla missä on myös possunkyljestä irronnut rasva. Ruskista vehnäjauhot rasvassa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.

    Lisää sipulipalat ja kuullota miedolla lämmöllä, mutta
    kuitenkin niin, että jauhot saavat tummaa väriä. Sekoita
    joukkoon vesi ja kypsennä, kunnes kastike on saostunut.

    Lisää suolaa ja pippuria.

  3. Kaada soosi pataan lihojen päälle ja anna hautua miedolla
    lämmöllä puolisen tuntia. Keitä potut seuraksi ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää