Läskisoosi

Tomi Björckin ohjeella tehty läskisoosi on todellista herkkua.

2.5.2013 9:18
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • 1 iso

    sipuli

  • 500 g

    rasvaista possunkylkeä

  • 20 g

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    vettä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli isoiksi paloiksi. Leikkaa possunkylki leveiksi, noin sentin paksuisiksi paloiksi. Ruskista palat valurautapannulla miedolla lämmöllä. Käännä tehot noin 10 minuutin jälkeen täysille, jotta liha saa tumman pinnan. Siirrä ruskistetut lihat ilman rasvaa haudutuspataan. Lihoista irronneeseen rasvaan ja voihin tehdään itse soosi.

  2. Sulata voita pannulla missä on myös possunkyljestä irronnut rasva. Ruskista vehnäjauhot rasvassa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Lisää sipulipalat ja kuullota miedolla lämmöllä, mutta kuitenkin niin, että jauhot saavat tummaa väriä. Sekoita joukkoon vesi ja kypsennä, kunnes kastike on saostunut. Lisää suolaa ja pippuria.

  3. Kaada soosi pataan lihojen päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Keitä potut seuraksi ja nauti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit