Falafelit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Falafelit

Ihanat falafelit ovat uppopaistettu kypsiksi ja ne tarjoillaan hummuksen, jogurttikastikkeen ja pitaleivän kanssa.

2.5.2013 11:35
Määrä4
Valmistusaika1 vrk
Energia289 kcal / annos ilman lisukkeita

Ainekset

  • 200 g

    kuivattua kikherneitä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    nippu persiljaa

  • 1

    nippu korianteria

  • 1

    sipuli

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    korianterijauhetta

  • ½ tl

    cayennenpippuria

  • 1 tl

    soodaa

  • suolaa

  • seesaminsiemeniä

  • tarjoile lisänä:

  • hummusta, jogurttikastiketta, pitaleipää ja esim. bulgulsalaattia

Valmistusohjeet

  1. Liota kikherneitä 12 tuntia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele herneet. Murskaa ne tehosekoittimessa hienoksi ja lisää muut aineet. Anna pyöriä taikinaksi.

  2. Muotoile pieniä littanoita pallukoita ja painele seesaminsiemenissä. Paista runsaassa öljyssä molemmilta puolilta muutama minuutti.

  3. Tarjoile salaatin, paistettujen perunoiden tai hummuksen sekä jogurttikastikkeen kanssa. Kuvassa on hummusta, joka on maustettu paprikalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit