Paistetut muikut ja tillimuusia

Muikut maistuvat parhaille juuri paistettuna perunamuusin kanssa tarjoiltuna.
  • 45 min
  • 4
  • 621 kcal / annos

Ainekset

800 g
muikkuja
Leivitykseen:
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
Paistamiseen:
voita
Muusi:
1 kg
perunoita esim. puikulaperunaa
1 tl
suolaa
3 ½ dl
maitoa
3 rkl
voita
tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin muusi ja pidä valmis muusi kuumana 80 asteisessa uunissa.

    Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kuumaa maitoa ja voi. Survo muusiksi ja lisää tuoretta tilliä joukkoon.

  2. Perkaa kalat halutessasi tai paista kokonaisina. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset.

    Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa.

    Sulata voita pannulla ja paista kauniin ruskeiksi molemmin
    puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää