Paistetut muikut ja tillimuusia

Muikut maistuvat parhaille juuri paistettuna perunamuusin kanssa tarjoiltuna.

2.5.2013 11:40
Määrä4
Valmistusaika45 min
Energia621 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    muikkuja

  • Leivitykseen:

  • 1 dl

    ruisjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • hyppysellinen valkopippuria

  • Paistamiseen:

  • voita

  • Muusi:

  • 1 kg

    perunoita esim. puikulaperunaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 3 ½ dl

    maitoa

  • 3 rkl

    voita

  • tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin muusi ja pidä valmis muusi kuumana 80 asteisessa uunissa. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kuumaa maitoa ja voi. Survo muusiksi ja lisää tuoretta tilliä joukkoon.

  2. Perkaa kalat halutessasi tai paista kokonaisina. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa. Sulata voita pannulla ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit