Mango-juustokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mango-juustokakku

Helppoon mango-juustokakkuun ei tarvitse uunia.

8.5.2013 8:59
Määrä12
Valmistusaika45 min + hyydytys 8 t
Energia262 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 200 g

    kaurakeksejä

  • 50 g

    voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 7

    liivatelehteä

  • 500 g

    säilykemangoa, josta kaikki nesteet valutettu pois

  • (tarkista mangon grammamäärä säilykepurkin kyljestä ilman nestettä)

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 400 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • ½ dl

    mangon säilytyslientä

  • 2

    valkuaista

  • 2 dl

    tomusokeria

  • Koristelu:

  • syötäviä kukkia

  • erilaisia marjoja

Valmistusohjeet

  1. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm tai pitkulaisen 10 cm x 25 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksit pohjalle tiiviisti. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin, että ne uppoavat veteen kokonaan. Anna liota n. 5-10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

  2. Valuta mangoista kakki ylimääräinen mehu talteen johonkin astiaan. Soseuta mangot. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

  3. Vatkaa kaksi valkuaista vaahdoksi. Lisää joukkoon pikkuhiljaa tomusokeria. Valkuaisvaahto on valmista, kun se muodostaa nostelemalla teräviä piikkejä.

  4. Kuumenna ½ dl mangon säilytyslientä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste sormien välissä ja liota ne kuumaan mangomehuun. Sekoita ja anna jäähtyä vähän.

  5. Kaada liivatemehu mangojuustososeeseen ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa enää. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta hyytymään jääkaappiin noin 6-8 tunniksi. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit