Mango-juustokakku

Helppoon mango-juustokakkuun ei tarvitse uunia.
  • 45 min + hyydytys 8 t
  • 12
  • 262 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
200 g
kaurakeksejä
50 g
voita
Täyte:
7
liivatelehteä
500 g
säilykemangoa, josta kaikki nesteet valutettu pois
(tarkista mangon grammamäärä säilykepurkin kyljestä ilman nestettä)
1
sitruunan raastettu kuori
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
mangon säilytyslientä
2
valkuaista
2 dl
tomusokeria
Koristelu:
syötäviä kukkia
erilaisia marjoja

Valmistusohjeet

  1. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit hienoksi
    rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm tai pitkulaisen 10 cm x 25 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksit pohjalle tiiviisti.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen niin, että ne uppoavat veteen kokonaan. Anna liota n. 5-10 minuuttia.

    Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Valuta mangoista kakki ylimääräinen mehu talteen
    johonkin astiaan. Soseuta mangot. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori, tuorejuusto ja vaniljasokeri.
    Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa kaksi valkuaista vaahdoksi. Lisää joukkoon pikkuhiljaa tomusokeria. Valkuaisvaahto on valmista, kun se
    muodostaa nostelemalla teräviä piikkejä.
  4. Kuumenna ½ dl mangon säilytyslientä kattilassa. Purista
    liivatelehdistä ylimääräinen neste sormien välissä ja liota
    ne kuumaan mangomehuun. Sekoita ja anna jäähtyä vähän.
  5. Kaada liivatemehu mangojuustososeeseen ja sekoita
    hyvin. Lisää joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa enää. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita
    pinta. Nosta hyytymään jääkaappiin noin 6-8 tunniksi.

    Koristele juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää