Amerikkalainen juustokakku eli New York cheese cake

Amerikkalainen juustokakku tarjoillaan marjamelban tai marjojen kera.
  • 1 t 30 min + jäähdytys yön yli
  • 12 annosta
  • 378 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
200 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
½ tl
kanelia
Täyte:
600 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
150 g
ranskankermaa
2 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoa
4
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori
Tarjolle:
marjamelbaa tai marjoja

Valmistusohjeet

  1. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaneli.
  2. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksit pohjalle tiiviisti.

    Kuumenna uuni 165 asteeseen.
  3. Ota kaikki raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Käytä tasalämpöisiä aineita.

    Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon muut täytteen aineet keskenään kevyesti sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta uuniin tunniksi.
  4. Sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin. Anna sen jäähtyä siellä ensin muutaman tunnin ajan. Siirrä se sen jälkeen jääkaappiin viilenemään.

    Parasta kakku on seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä. Tarjoile kakku marjamelban tai marjojen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää