Mustikka-juustokakku

Herkullinen mustikka-juustokakku sulaa suussa! Kakun pinnasta tulee kaunis, kun marmoroit sen mustikalla.
  • 1 t 30 min + jäähdytys yön yli
  • 12
  • 315 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
200 g
suklaakeksejä
70 g
voita
Täyte:
500 g
maustamatonta maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
(voit käyttää myös esim. appelsiinilla tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa)
3
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Pinta:
200 g
mustikoita
2 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Sulta pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjaisen
    kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele
    keksit pohjalle tiiviisti.

    Kuumenna uuni 165 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset
    hyvin keskenään. Kaada täyte keksipohjan päälle.

  2. Soseuta mustikat, sokeri ja perunajauho. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Vedä veistä tai lusikkaa laikkujen läpi, jolloin mustikkasose muotoutuu raidoiksi. Paista kakkua 55-60 minuuttia.

    Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin. Nosta se
    jäähdyttyään jääkaappiin.

    Parasta se on seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää