Possunkylkeä, omenaa ja harissaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Possunkylkeä, omenaa ja harissaa

Tomi Björckin reseptissä possunkylki saa mausteisen päällisen itse tehdystä harissasta.

10.5.2013 14:09

Ainekset

  • 1 kg

    luutonta possunkylkeä

  • 3 rkl

    karkeaa sokeria

  • 3 rkl

    sokeria

  • <b>Harissatahna:</b>

  • 1

    paprika

  • 2

    tuoretta punaista chiliä

  • 5

    kuivattua punaista chiliä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • 1 tl

    kuminaa

  • oliiviöljyä

  • <b>Karamellisoidut omenat:</b>

  • 4

    omenaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    calvadosta

  • 1

    vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sokeri ja suola ja hiero kauttaaltaan possun pintaan. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna levätä ainakin tunti. Tee harissatahna. Hiero valmis harissatahna possuihin ja paahda vielä uunissa kymmenen minuuttia. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile karamellisoidun omenan kanssa.

  2. Valmista harissa näin: Paahda paprikaa ja tuoreita chilejä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat miltei mustia. Poista kuivachileistä siemenet ja huuhdo kuumalla vedellä. Aja kaikki ainekset laitteessa tasaiseksi tahnaksi.

  3. Valmista omenat. Kuori ja pilko omenat isoiksi lohkoiksi. Kaada sokeri kuumaan pannuun ja anna sulaa. Lisää calvados ja halkaistu vaniljatanko. Kun seos alkaa karamellisoitua, lisää omenat. Anna omenalohkojen kypsentyä karamellissa. Älä polta seosta - äläkä itseäsi. Resepti: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit