Possunkylkeä, omenaa ja harissaa

Tomi Björckin reseptissä possunkylki saa mausteisen päällisen itse tehdystä harissasta.

Ainekset

1 kg
luutonta possunkylkeä
3 rkl
karkeaa sokeria
3 rkl
sokeria
Harissatahna:
1
paprika
2
tuoretta punaista chiliä
5
kuivattua punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
suolaa
1 tl
kuminaa
oliiviöljyä
Karamellisoidut omenat:
4
omenaa
2 dl
sokeria
2 rkl
calvadosta
1
vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sokeri ja suola ja hiero kauttaaltaan possun pintaan. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Anna levätä ainakin tunti.

    Tee harissatahna. Hiero valmis harissatahna possuihin ja
    paahda vielä uunissa kymmenen minuuttia. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile karamellisoidun omenan
    kanssa.
  2. Valmista harissa näin:
    Paahda paprikaa ja tuoreita chilejä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat miltei mustia. Poista kuivachileistä siemenet ja huuhdo kuumalla vedellä. Aja kaikki ainekset laitteessa tasaiseksi tahnaksi.

  3. Valmista omenat.
    Kuori ja pilko omenat isoiksi lohkoiksi. Kaada sokeri kuumaan pannuun ja anna sulaa. Lisää calvados ja halkaistu vaniljatanko. Kun seos alkaa karamellisoitua,
    lisää omenat. Anna omenalohkojen kypsentyä karamellissa. Älä polta seosta - äläkä itseäsi.

    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää