Suklaa-brûlée, punajuurijäädykettä ja hapankermaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaa-brûlée, punajuurijäädykettä ja hapankermaa

Tomi Björckin suklaa-brûléessä yhdistyvät suklaa ja punajuuri. Hapankerma täydentää maut.

10.5.2013 14:16
Määrä4

Ainekset

  • <b>Suklaabrûlée:</b>

  • 80 g

    suklaata

  • 70 g

    maitoa

  • 170 g

    kermaa

  • ½

    vaniljatanko

  • 80 g

    keltuaisia

  • 25 g

    sokeria

  • <b>Punajuurijäädyke:</b>

  • 1 dl

    punajuurimehua

  • 1 rkl

    sokeria

  • Lisäksi: hapankermaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko kattilassa samanaikaisesti. Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin vatkaimella. Yhdistä kaikki aineet keskenään, kaada vuokiin ja paista 110-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes ovat hyytyneet. Laita brûléet kylmään jäähtymään ja odottamaan viimeistelyä. Viimeistele ne karamellisoinnilla, punajuurijäädykkeellä ja hapankermalla.

  2. Punajuurijäädyke: Sekoita jäädykkeen ainekset keskenään, jäädytä hyvissä ajoin. Raaputa haarukan avulla hileitä annoksen päälle. Annostele hapankermaa lautaselle antamaan happamuutta ja täyteläisyyttä. Resepti: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit