Suklaa-brûlée, punajuurijäädykettä ja hapankermaa

Tomi Björckin suklaa-brûléessä yhdistyvät suklaa ja punajuuri. Hapankerma täydentää maut.
  • 4

Ainekset

Suklaabrûlée:
80 g
suklaata
70 g
maitoa
170 g
kermaa
½
vaniljatanko
80 g
keltuaisia
25 g
sokeria
Punajuurijäädyke:
1 dl
punajuurimehua
1 rkl
sokeria
Lisäksi: hapankermaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko kattilassa samanaikaisesti. Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin vatkaimella.

    Yhdistä kaikki aineet keskenään, kaada vuokiin ja paista 110-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes ovat hyytyneet.

    Laita brûléet kylmään jäähtymään ja odottamaan viimeistelyä. Viimeistele ne karamellisoinnilla, punajuurijäädykkeellä ja hapankermalla.
  2. Punajuurijäädyke:
    Sekoita jäädykkeen ainekset keskenään, jäädytä hyvissä ajoin. Raaputa haarukan avulla hileitä annoksen päälle.
    Annostele hapankermaa lautaselle antamaan happamuutta
    ja täyteläisyyttä.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää