Bolognesekastike pastalle - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bolognesekastike pastalle

Tässä bolognesekastikkeessa on mukana runsaasti juureksia makua antamassa.

13.5.2013 11:58
Määrä4
Valmistusaika1 t 30 min
Energia603 kcal / annos

Ainekset

  • 100 g

    porsaankylkeä

  • 400 g

    naudan jauhelihaa

  • 2

    isoa sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1

    porkkana

  • 150 g

    juuriselleriä

  • 100 g

    palsternakkaa

  • 2-3 rkl

    oliiviöljyä

  • 70 g

    tomaattipyreetä

  • 500 g

    paseerattua tomaattikastiketta

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 2 tl

    kuivattua basilikaa

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • mustapippuria

  • suolaa

  • Tarjolle:

  • spagettia

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi possunkylki. Ruskista sitä hetki kasarissa. Lisää jauheliha ja jatka ruskistusta. Siirrä ruskistuneet lihat sivuun odottamaan.

  2. Lisää kasariin oliiviöljyä ja lisää kuutioidut vihannekset. Kuullota hetken aikaa. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, viini, mausteet ja ruskistetut lihat.

  3. Sekoita ja anna hautua noin tunti. Lisää tarvittaessa vähän lihalientä. Anna kastikkeen hautua pidempi aika jos sinulla on aikaa. Sen maku vain paranee mitä pidempään sitä hauduttelee. Keitä spagetti ja tarjoile se kastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit