Patonki ja sinappimajoneesi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Patonki ja sinappimajoneesi

Tomi Björckin rapsakka patonki tarjoillaan sinappimajoneesin kanssa.

13.5.2013 13:39

Ainekset

  • <b>Patonki:</b>

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • ½ pss

    eli n. 6 g kuivahiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 dl

    vettä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • <b>Majoneesi:</b>

  • 1

    munankeltuainen

  • 1 tl

    makeaa sinappia

  • 3 tl

    jyväsinappia missä sinapinsiemenet mukana

  • 1 tl

    viinietikkaa

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • 2 dl

    öljyä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista patonki. Ota puolet vehnäjauhoista ja sekoita niihin kuivahiiva. Lisää ne suolan kanssa kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan loput vehnäjauhot ja öljy. Anna kohota puolisen tuntia. Muotoile patongeiksi ja tee muutama viilto. Kohota vielä hetki, paista 225 asteessa 15 minuuttia.

  2. Valmista majoneesi. Laita kulhoon keltuainen, sinapit, etikka ja sitruunamehu. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarkista suola - lisää, jos siltä tuntuu. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit