Suklaafondant ja mantelijäätelö

Huippukokki Tomi Björckin suklaafondant tarjoillaan mantelijäätelön kanssa.
  • 4 annosta

Ainekset

Fondant:
150 g
suklaata
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2
kananmunaa
50 g
vehnäjauhoja
80 g
tomusokeria
1 tl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Jäätelö:
½ dl
sokeria
1 dl
kermaa
2 dl
maitoa
1 dl
rahkaa
1 dl
mantelirouhetta
1 rkl
mantelilikööriä

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja pehmitä voi huoneenlämmössä.

    Riko munat astiaan. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Vatkaa voi yleiskoneessa vaahdoksi ja lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

    Yhdistä sulanut suklaa kulhoon; älä vatkaa, vaan sekoita se varoen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet joukkoon
    ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  3. Paista muotissa 175 asteessa noin 14 minuuttia. Fondantin
    keskustan kuuluu olla pehmeä.
  4. Valmista jäätelö. Kiehauta kaikki paitsi mantelit kattilassa. Anna maustua sivussa noin 10 minuuttia. Aja seos jäätelökoneessa ja lisää mantelit hyvin sekoittaen. Pakasta.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää