Suklaafondant ja mantelijäätelö - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaafondant ja mantelijäätelö

Huippukokki Tomi Björckin suklaafondant tarjoillaan mantelijäätelön kanssa.

13.5.2013 13:54
Määrä4 annosta

Ainekset

  • <b>Fondant:</b>

  • 150 g

    suklaata

  • 100 g

    voita (huoneenlämpöistä)

  • 2

    kananmunaa

  • 50 g

    vehnäjauhoja

  • 80 g

    tomusokeria

  • 1 tl

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Jäätelö:</b>

  • ½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    kermaa

  • 2 dl

    maitoa

  • 1 dl

    rahkaa

  • 1 dl

    mantelirouhetta

  • 1 rkl

    mantelilikööriä

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja pehmitä voi huoneenlämmössä. Riko munat astiaan. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Vatkaa voi yleiskoneessa vaahdoksi ja lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä sulanut suklaa kulhoon; älä vatkaa, vaan sekoita se varoen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  3. Paista muotissa 175 asteessa noin 14 minuuttia. Fondantin keskustan kuuluu olla pehmeä.

  4. Valmista jäätelö. Kiehauta kaikki paitsi mantelit kattilassa. Anna maustua sivussa noin 10 minuuttia. Aja seos jäätelökoneessa ja lisää mantelit hyvin sekoittaen. Pakasta. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit