Crème brûlée ja vadelmakeittoa

Huippukokki Tomi Björckin paahtovanukas tarjoillaan vadelmakeiton kanssa.
  • 4

Ainekset

Paahtovanukas:
70 g
maitoa
170 g
kermaa
½
vaniljatanko
80 g
keltuaisia
25 g
sokeria
Viimeistelyyn:
4 rkl
ruokosokeria
Vadelmakeitto:
1 dl
pakastevadelmia
1 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
vadelmamehua

Valmistusohjeet

  1. Paahtovanukas:

    Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko kattilassa.

    Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin vatkaimella, niin että seos vaahtoutuu vaaleaksi vaahdoksi.

    Yhdistä vaahtoon kuuma maito-kermaseos pikku hiljaa kaataen.

    Kaada seos mataliin paahtovanukas astioihin.
  2. Paista 100 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jatka paistamista jos vanukas ei ole hyytynyt tuossa ajassa, mutta älä nosta lämpötilaa.

    Laita kylmään hyytymään useaksi tunniksi.

    Viimeistele paahtovanukas ripottelemalla sokeria annoksen päälle ja polttamalla se rapeaksi keittiökaasupolttimella.
  3. Vadelmakeitto:

    Keitä kaikki aineet, soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi. Jäähdytä.

Kommentit

    Näytä lisää