Crème brûlée ja vadelmakeittoa

Huippukokki Tomi Björckin paahtovanukas tarjoillaan vadelmakeiton kanssa.

13.5.2013 14:00
Määrä4

Ainekset

  • <b>Paahtovanukas:</b>

  • 70 g

    maitoa

  • 170 g

    kermaa

  • ½

    vaniljatanko

  • 80 g

    keltuaisia

  • 25 g

    sokeria

  • <b>Viimeistelyyn:</b>

  • 4 rkl

    ruokosokeria

  • <b>Vadelmakeitto:</b>

  • 1 dl

    pakastevadelmia

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    vaniljasokeria

  • 1 dl

    vadelmamehua

Valmistusohjeet

  1. Paahtovanukas: Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko kattilassa. Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin vatkaimella, niin että seos vaahtoutuu vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon kuuma maito-kermaseos pikku hiljaa kaataen. Kaada seos mataliin paahtovanukas astioihin.

  2. Paista 100 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jatka paistamista jos vanukas ei ole hyytynyt tuossa ajassa, mutta älä nosta lämpötilaa. Laita kylmään hyytymään useaksi tunniksi. Viimeistele paahtovanukas ripottelemalla sokeria annoksen päälle ja polttamalla se rapeaksi keittiökaasupolttimella.

  3. Vadelmakeitto: Keitä kaikki aineet, soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi. Jäähdytä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit