Korvasienikeitto ja nokkosöljyä

Korvasienet ja nokkonen ovat sulassa sovussa tässä ihanassa keitossa.

23.5.2013 9:48
Määrä4
Valmistusaika45 min
Energia349 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 150 g

    korvasieniä käsiteltynä (katso ohje alta)

  • 20 g

    voita

  • 5 dl

    kasvislientä

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 dl

    täysmaitoa

  • 150 g

    pehmeää vuohenjuustoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Nokkosöljy:

  • 50 g

    ryöpättyä nokkosta

  • nippu basilikaa

  • nippu ruohosipulia

  • suolaa

  • ruokaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Keitä korvasieniä kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä vähintään 5 minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet aina hyvin välillä. Huolehdi myös keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja kuivaa huolellisesti. Hienonna sienet.

  2. Hienonna sipulit ja käsitellyt korvasienet. Kuullota sipulisilppua sienien kanssa miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi, kerma ja maito. Anna kiehua kevyesti noin vartti. Lisää keittoon vuohenjuusto sekä mausteet ja anna hautua vielä hetken aikaa. Sekoita hyvin.

  3. Soseuta nokkosöljyn ainekset sauvasekoittimella juoksevaksi. Lusikoi öljyä annosten pinnalle. Nokkosöljyyn voit käyttää nokkosen lisäksi mitä tahansa yrttejä tai krasseja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit