Keltainen lohicurry - Reseptit - Ilta-Sanomat

Keltainen lohicurry

Tomi Björckin keltaiseen lohicurryyn käytetään runsaasti tuoreita mausteita.

23.5.2013 11:07
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 600 g

    lohta

  • 8 kpl

    tiikerirapuja

  • Tahna:

  • 2

    kuivattua punaista chiliä

  • 2

    salottisipulia

  • 1

    pala inkivääriä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    pala tuoretta kurkumaa

  • 4 kpl

    sitruunaruohoa

  • Kuivamausteseos:

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    kuminaa

  • 1 tl

    kanelia

  • Kastike:

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    kalakastiketta

  • 1 rkl

    osterikastiketta

  • 2 kpl

    limetin lehtiä

  • 2 dl

    kookoskermaa

  • 2 dl

    vettä

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Aloita currypohjan teko. Paloittele veitsellä aromaatit - chili, inkivääri, valkosipuli, salottisipuli, sitruunaruohot ja kurkuma. Paista öljyssä kuumalla pannulla, jotta seos saa hyvän värin. Laita yleiskoneeseen ja jauha hienoksi. Currytahna säilyy viikon jääkaapissa, jos lorautat pintaan kerroksen öljyä. Valmista kuivamausteseos. Paahda mausteet pannulla ja kaada mortteliin. Jauha hienoksi. Valmista kastike. Aloita kypsentäminen, laita öljy pannuun ja kaada currytahna kattilaan. Lisää pannuun limenlehdet sekä kuivamausteseos. Sekoita ja lisää osteri- ja kalakastike joukkoon. Kypsennä kattilassa sekoittaen noin 15 minuuttia. Leikkaa lohet 150 gramman annospaloiksi ja paista lohet toisella pannulla noin kolme minuuttia per puoli. Paista myös tiikeriravut. Asettele lohet ja ravut lautasille ja kaada valmis curry päälle. Koristele kookoskermalla, korianterilla ja tarjoile riisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit