Keltainen lohicurry

Tomi Björckin keltaiseen lohicurryyn käytetään runsaasti tuoreita mausteita.
  • 4 annosta

Ainekset

600 g
lohta
8 kpl
tiikerirapuja
Tahna:
2
kuivattua punaista chiliä
2
salottisipulia
1
pala inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
1
pala tuoretta kurkumaa
4 kpl
sitruunaruohoa
Kuivamausteseos:
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kuminaa
1 tl
kanelia
Kastike:
3 rkl
öljyä
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
osterikastiketta
2 kpl
limetin lehtiä
2 dl
kookoskermaa
2 dl
vettä
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Aloita currypohjan teko. Paloittele veitsellä aromaatit - chili,
    inkivääri, valkosipuli, salottisipuli, sitruunaruohot ja kurkuma. Paista öljyssä kuumalla pannulla, jotta seos saa hyvän värin. Laita yleiskoneeseen ja jauha hienoksi.

    Currytahna säilyy viikon jääkaapissa, jos lorautat pintaan kerroksen öljyä.

    Valmista kuivamausteseos. Paahda mausteet pannulla ja kaada mortteliin. Jauha hienoksi.

    Valmista kastike. Aloita kypsentäminen, laita öljy pannuun ja kaada currytahna kattilaan. Lisää pannuun limenlehdet
    sekä kuivamausteseos.

    Sekoita ja lisää osteri- ja kalakastike joukkoon. Kypsennä kattilassa sekoittaen noin 15 minuuttia.

    Leikkaa lohet 150 gramman annospaloiksi ja paista lohet toisella pannulla noin kolme minuuttia per puoli. Paista myös
    tiikeriravut.

    Asettele lohet ja ravut lautasille ja kaada valmis curry päälle. Koristele kookoskermalla, korianterilla ja tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää