Palmusokerivanukas

Herkullinen palmusokeri maustaa Tomi Björckin tekemän vanukkaan.
  • 8 annosta

Ainekset

Vanukas:
5 dl
täysmaitoa
6
keltuaista
4 rkl
palmusokeria
1
vaniljatanko
Karamellisointiin:
2 rkl
sokeria
2 rkl
palmusokeria
2 rkl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Karamellisoi sokerit kattilassa. Kun seos on kullanruskeaa,
    lisää vesi. Kaada nopeasti muottien pohjalle niin, että muotit peittyvät.

    Kiehauta maito, palmusokeri ja vaniljatangon siemenet. Jätä hetkeksi sivuun.

  2. Kun seos on jäähtynyt noin 80-asteiseksi, lisää keltuaiset ja sekoita hyvin. Kaada varovasti muotteihin. Kypsennä kelmutettuna höyryssä tai vesihauteessa noin 20-30 minuuttia.

    Käytä muottina esim. silikonista vanukasvuokaa.

Kommentit

    Näytä lisää