Kanasatayvartaat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanasatayvartaat

Huippukokki Tomi Björck antaa helpon reseptin sataykastikkeen valmistukseen. Nämä kanavartaat sopivat vaikka grilliin.

23.5.2013 11:24
Määrä4

Ainekset

  • Vartaat:

  • 4 kpl

    broilerinrintafileitä

  • pala tuoretta kurkumaa

  • 1 dl

    maapähkinäöljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • Sataykastike:

  • 2 rkl

    maapähkinöitä

  • 1 dl

    kookoskermaa

  • 2 rkl

    tamarindia

  • 2

    pari tippaa srirachaa eli tulista chilikastiketta

  • ½

    sitruunaruoho

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    soijaa

  • 1 tl

    kurkumajauhetta

  • Lisukkeet:

  • 2 rkl

    kookoskerma

  • 8 kpl

    korianterin lehtiä (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista)

  • 1

    punainen chili

  • Koristeluun:

  • korianteria, chiliä ja kookoskermaa

Valmistusohjeet

  1. Vartaat: Leikkaa kurkuma ihan pieneksi. Kurkuma värjää, joten käsittele sitä varoen. Sekoita öljyn, suolan ja pippurin kanssa ja anna levätä hetki. Leikkaa kanat suikaleiksi pitkittäissuunnassa ja asettele tikkuihin. Hiero marinadi pintaan kumihanskoja käyttäen. Sataykastike: Laita pähkinät monitoimikoneeseen tai mortteliin. Lisää kookoskerma ja tamarind. Lisää lopuksi muut ainekset joukkoon. Jauha kunnes seos on tasaista. Grillaa tai paista kanavartaat ja annostele sataykastike päälle. Koristele korianterilla, viipaloidulla chilillä ja halutessasi kookoskermalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit