Ainekset
Vartaat:
4 kpl
broilerinrintafileitä
pala tuoretta kurkumaa
1 dl
maapähkinäöljyä
suolaa
pippuria
Sataykastike:
2 rkl
maapähkinöitä
1 dl
kookoskermaa
2 rkl
tamarindia
2
pari tippaa srirachaa eli tulista chilikastiketta
½
sitruunaruoho
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
soijaa
1 tl
kurkumajauhetta
Lisukkeet:
2 rkl
kookoskerma
8 kpl
korianterin lehtiä (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista)
1
punainen chili
Koristeluun:
korianteria, chiliä ja kookoskermaa
Valmistusohjeet
Vartaat: Leikkaa kurkuma ihan pieneksi. Kurkuma värjää, joten käsittele sitä varoen. Sekoita öljyn, suolan ja pippurin kanssa ja anna levätä hetki. Leikkaa kanat suikaleiksi pitkittäissuunnassa ja asettele tikkuihin. Hiero marinadi pintaan kumihanskoja käyttäen. Sataykastike: Laita pähkinät monitoimikoneeseen tai mortteliin. Lisää kookoskerma ja tamarind. Lisää lopuksi muut ainekset joukkoon. Jauha kunnes seos on tasaista. Grillaa tai paista kanavartaat ja annostele sataykastike päälle. Koristele korianterilla, viipaloidulla chilillä ja halutessasi kookoskermalla.