Gluteeniton kahvi-appelsiinisuklaakakku

Tämä gluteeniton appelsiinininen suklaakakku on helppo ja nopea ja sulaa suussa. Gluteeniniton kakku on parasta seuraavana päivänä leipomisesta.
  • 1 t + odotus seuraavaan päivään
  • 15
  • 369 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kookosjauhoa
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
2 dl
tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 dl
sokeria
2 dl
fariinisokeria
150 g
tummaa suklaata rouhittuna
200 g
sulatettua voita
4
kananmunaa
1 dl
vahvaa kahvia
1
appelsiinin raastettu kuori
Koristeluun:
mansikoita
vadelmia
viikunoita
mintun lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

    Sekoita kuivat aineet eli kookosjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokerit ja suklaarouhe.

    Sekoita toisessa kulhossa sulatettu ja vähän jäähtynyt voi,
    kananmunat, kahvi ja appelsiininkuori.

    Yhdistä ainekset ja kaada taikina irtopohjaiseen, n.
    24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea.

  2. Kun kosketat kakun keskiosaa sormella se hyllyy vähän, eli silloin sisus jää kosteaksi ja pehmeäksi.

    Anna kakun olla vuoassaan seuraavaan päivään. Kääri se
    muoviin tai laita muovipussiin.

    Säilytä kakku yön yli huoneenlämmössä. Koristele juuri ennen tarjoilua.

    Kakku on parasta seuraavana päivänä
    leipomisesta.

Kommentit

    Näytä lisää