Gluteeniton kahvi-appelsiinisuklaakakku

Tämä gluteeniton appelsiinininen suklaakakku on helppo ja nopea ja sulaa suussa. Gluteeniniton kakku on parasta seuraavana päivänä leipomisesta.

29.5.2013 9:17
Määrä15
Valmistusaika1 t + odotus seuraavaan päivään
Energia369 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    kookosjauhoa

  • 1 dl

    mantelijauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 dl

    tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 3 dl

    sokeria

  • 2 dl

    fariinisokeria

  • 150 g

    tummaa suklaata rouhittuna

  • 200 g

    sulatettua voita

  • 4

    kananmunaa

  • 1 dl

    vahvaa kahvia

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • Koristeluun:

  • mansikoita

  • vadelmia

  • viikunoita

  • mintun lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet eli kookosjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokerit ja suklaarouhe. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu ja vähän jäähtynyt voi, kananmunat, kahvi ja appelsiininkuori. Yhdistä ainekset ja kaada taikina irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea.

  2. Kun kosketat kakun keskiosaa sormella se hyllyy vähän, eli silloin sisus jää kosteaksi ja pehmeäksi. Anna kakun olla vuoassaan seuraavaan päivään. Kääri se muoviin tai laita muovipussiin. Säilytä kakku yön yli huoneenlämmössä. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kakku on parasta seuraavana päivänä leipomisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit