Ainekset
2 dl
kookosjauhoa
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
2 dl
tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 dl
sokeria
2 dl
fariinisokeria
150 g
tummaa suklaata rouhittuna
200 g
sulatettua voita
4
kananmunaa
1 dl
vahvaa kahvia
1
appelsiinin raastettu kuori
Koristeluun:
mansikoita
vadelmia
viikunoita
mintun lehtiä
Valmistusohjeet
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet eli kookosjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokerit ja suklaarouhe. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu ja vähän jäähtynyt voi, kananmunat, kahvi ja appelsiininkuori. Yhdistä ainekset ja kaada taikina irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea.
Kun kosketat kakun keskiosaa sormella se hyllyy vähän, eli silloin sisus jää kosteaksi ja pehmeäksi. Anna kakun olla vuoassaan seuraavaan päivään. Kääri se muoviin tai laita muovipussiin. Säilytä kakku yön yli huoneenlämmössä. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kakku on parasta seuraavana päivänä leipomisesta.