Vietnamilaiset riisipaperirullat ja dippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vietnamilaiset riisipaperirullat ja dippi

Rapeasta riisipaperista muotoutuu liotettuna pehmeää ja ohutta. Sen sisään voi kääriä erilaisia vihanneksia. Tärkeintä on käyttää tuoreita raaka-aineita ja valmistaa rullat juuri ennen tarjoilua. Silloin ne ovat parhaimmillaan.

7.6.2013 15:23
Määrän. 15
Valmistusaika1 t
Energian. 80 kcal / annos

Ainekset

  • 15 kpl

    riisipapereita halkaisija n. 22 cm

  • pieni määrä eli noin kourallinen keitettyä, ohutta riisinuudelia

  • <b>Vihannekset:</b>

  • muutama lehti rapeaa salaattia, esim. romainesalaattia tai paksoita

  • nippu korianteria

  • nippu mintun lehtiä

  • nippu thaibasilikaa

  • kourallinen sinimailasenituja

  • muutama retiisi

  • pala avokadoa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 5

    jättikatkarapua

  • 5

    siivua kylmäsavulohta

  • 5

    siivua naudan marmoriulkofileetä ohuina siivuina

  • (lihan voit halutessasi paistaa nopeasti, jos et halua käyttää raakaa lihaa)

  • <b>Dippikastike vietnamilaisittain:</b>

  • 1 dl

    vettä

  • 3 rkl

    kookospalmusokeria

  • 1 rkl

    valkoista sokeria

  • 1 rkl

    kalakastiketta

  • 2 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1

    limetin puristettu mehu

  • 1

    hienonnettu valkosipulinkynsi

  • mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Esivalmistele kaikki ainekset esille ja tee dippikastike valmiiksi. Liota riisipaperit kädenlämpöisessä vedessä pehmeiksi.

  2. Kaada riisinuudelien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä. Kun nuudelit ovat pehmeitä, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Pilko nuudelit vähän pienemmiksi, jotta niitä on helpompi käsitellä.

  3. Ota yksi pehmeä riisipaperi kerrallaan valmistusalustalle ja purista varovasti ylimääräinen vesi pois. Ne hajoavat helposti. Pistä keskelle paperia pala salaattia, yrtinlehtiä, ituja, suikaloitua retiisiä, avokadoa ja riisinuudelia. Lisää vielä yksi jättikatkarapu, pala lohta tai lihaa. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, sillä tiukka rulla pysyy paremmin kasassa dippaillessa.

  4. Valmista dippikastike. Keitä vesi ja sokerit. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut aineet. Paahda seesaminsiemenet ja lisää ne dipin joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit