Grillattua kalaa ja salaatti uusista perunoista - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattua kalaa ja salaatti uusista perunoista

Tämä herkullinen grillattu nieriä on täytetty yrteillä ja limetillä. Kala valellaan vielä grillauksen jälkeen yrttiöljyllä.

10.6.2013 16:08
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 2

    perattua nieriää

  • 2 rkl

    merisuolaa

  • nippu

    tilliä

  • nippu

    korianteria

  • 1

    limetti siivutettuna

  • 2 rkl

    öljyä

  • YRTTIÖLJY

  • 1/2 dl

    tuorepuristettua sitruunamehua

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2

    valkosipulikynttä

  • nippu

    tuoretta oreganoa

  • nippu

    tuoretta meiramia

  • SALAATTI UUSISTA PERUNOISTA

  • 1 kg

    uusi perunoita

  • 200 g

    retiisejä

  • 4

    kesäsipulia varsineen

  • KASTIKE

  • 1 ruukku

    rucolaa

  • 1/2 dl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 tl

    sokeria

  • mustapippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista perunasalaatti ensin. Keitä ja jäähdytä perunat. Puhdista retiisit ja siivuta ne. Hienonna kesäsipuli. Yhdistä salaatin ainekset. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset tehosekoittimessa ja kaada perunoiden, retiisien ja kesäsipulin päälle. Nosta kylmään odottamaan kalaa.

  2. Huuhtele ja suolaa kalat sisältä. Laita vatsaan tilliä, korianteria ja limen siivuja. Tee viillot pintaan ja öljyä kalan pinta. Nosta kala folioon ja sen jälkeen kuumaan grilliin. Älä sulje foliota. Laita grillin kansi kiinni ja grillaa kalaa noin 15 minuuttia. Kun evä lähtee helposti vetäisemällä, kala on kypsä.

  3. Tee sillä aikaa yrttiöljy sekoittamalla kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa. Valele kala heti grillauksen jälkeen öljyllä ja nosta tarjolle.

  4. Tarjoile perunasalaatin ja lasillisen Antares chardonnay valkoviinin kanssa. Tämä resepti on toteutettu yhdessä Antares Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit